F1 Nieuws

Christian Horner geeft uitleg over 'specialisten' die Sergio Pérez helpen

Christian Horner geeft uitleg over 'specialisten' die Sergio Pérez helpen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft uitleg over 'specialisten' die Sergio Pérez helpen

Christian Horner geeft uitleg over 'specialisten' die Sergio Pérez helpen
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Spanje kende Sergio Pérez wederom een teleurstellende race. Waar teamgenoot Max Verstappen de overwinning wist binnen te slepen, moest de Mexicaan genoegen nemen met de achtste plek. Dat betekent dat Pérez in de laatste vier races slechts 8 punten verzameld heeft, terwijl Verstappen in die periode 83 punten wist bij te schrijven. Ook Christian Horner moet bekennen dat Pérez een lastige fase kent.

De Red Bull-teambaas neemt het altijd op voor de 34-jarige Pérez en ook in Barcelona was dat niet anders. Na zijn achtste plek op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaf Horner aan dat de teamgenoot van Verstappen een puike race had gereden. Door zijn drie plaatsen gridstraf, welke hij over had gehouden aan een overtreding vanuit Canada, moest Pérez vanaf de elfde plaats de race aanvangen en was P8 eigenlijk het maximaal haalbare, laat Horner weten.

"Voor de race zeiden onze simulatie dat P8 het optimale resultaat was vanaf de 11e plaats op de grid. Dat heeft hij bereikt met een drie-stopstrategie en ik hoop dat hij een flinke dosis vertrouwen uit die race haalt. Dat is wat ik denk. Hopelijk neemt hij dat mee naar de volgende paar weekenden, die belangrijk voor hem zijn", zo begon Horner bij Sky Sports F1.

Maar hoewel Horner aangeeft dat Pérez het maximale uit zijn race heeft gehaald vanaf de elfde stek, weet hij ook dat Checo eigenlijk verder naar voren zou moeten starten, zodat hij Max Verstappen bij kan staan in het gevecht vooraan. De Red Bull-teambaas wil in de komende races dan ook meer van Pérez zien in de strijd op de podiumplaatsen.

"We hebben Checo nodig om mee te kunnen doen. Dat weet hij en dat weet het team. Als hij achteraan in de top tien start, verlies je strategische opties. Bijvoorbeeld door je strategieën te splitsen en zo. Checo was fantastisch in de eerste vier of vijf races dit jaar. We moeten zorgen dat we hem weer in dat ritme zien te krijgen."

Specialistisch team rondom Pérez

Om hem daarmee te helpen heeft Pérez inmiddels een team van specialisten rondom hem verzameld, die hem helpen gefocust aan het weekend te beginnen. Dit heeft Christian Horner onthuld nadat hij vragen kreeg over de mentale gezondheid van zijn coureur. Het is natuurlijk voor niemand fijn om telkens op zo'n grote achterstand te worden gereden door een teamgenoot, maar volgens Horner heeft Pérez geen last van mentale problemen, mede door het specialistische team.

"Het gaat goed met hem. Dingen zijn niet zijn kant op gevallen, maar hij straalt altijd vertrouwen uit. Ik hoop dat deze race hem wat vertrouwen heeft gegeven. Hij werkt met een team van specialisten, om ervoor te zorgen dat hij op alle gebieden volledig gefocust is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties