F1 Nieuws

Red Bull-medewerkers moeten vrij weekend inleveren na woorden Max Verstappen

Red Bull-medewerkers moeten vrij weekend inleveren na woorden Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-medewerkers moeten vrij weekend inleveren na woorden Max Verstappen

Red Bull-medewerkers moeten vrij weekend inleveren na woorden Max Verstappen
Red Bull Content Pool

De zorgen van Max Verstappen zijn oprecht: Red Bull Racing is niet langer meer het dominante team in de Formule 1. De Nederlander moet toegeven dat die dominantie, die in 2023 het gehele jaar aanwezig was, nu al een aantal weken verdwenen is. Ook in Spanje was dat het geval, maar daar ging het Oostenrijkse team alsnog met de overwinning naar huis door de klasse van Verstappen.

Helmut Marko noemde het optreden van zijn stercoureur 'subliem' en was van mening dat de 'Max Verstappen-factor' wederom had gezorgd voor een groot feest in Milton Keynes. Maar lang kan het zo niet doorgaan. McLaren heeft nu al een aantal weken de beste auto van het veld en als Lando Norris en zijn team stoppen met het maken van kleine foutjes - zowel op de baan als op de strategische afdeling - gaat de rest van het seizoen een flinke uitdaging worden voor Red Bull Racing.

Na de Grand Prix van Spanje zette Max Verstappen zijn team op scherp, door aan te geven dat de updates van McLaren tot nu toe veel beter werken dan die van Red Bull, waardoor het team uit Milton Keynes een stapje bij moet gaan zetten:

"Bij McLaren hebben ze heel goed werk verricht. Daar hebben ze veel updates geïntroduceerd die goed werken op hun auto. Wij hebben ook wel nieuwe onderdelen meegebracht gedurende dit seizoen, maar blijkbaar hebben we niet zoveel rondetijd gevonden als sommige anderen", begint Verstappen bij De Telegraaf.

De drievoudig wereldkampioen geeft aan dat hij zelf ook hard aan het werk is om te zorgen dat zijn auto beter wordt. Samen met zijn 'eigen' team is hij iedere dag bezig om de RB20 een zetje in de juiste richting te geven.

"Ik ben er heel druk mee om te proberen onze auto te verbeteren en discussieer veel met de engineers om te proberen oplossingen te vinden om ervoor te zorgen dat we aan de top blijven."

Red Bull-personeel moet vrij weekend inleveren

De woorden van Max Verstappen, die op zondag én op zaterdag kritisch was op de snelheid van de Red Bull RB20, hebben ervoor gezorgd dat het team maatregelen heeft genomen. In de komende vijf weekenden staan er vier races op de planning, waarbij er slechts één weekend geen Grand Prix op de planning staat. Maar dat betekent niet dat het personeel dat weekend rustig thuis door kan gaan brengen...

Om ervoor te zorgen dat Red Bull stappen maakt, zal er dat weekend [13 en 14 juli] hard doorgewerkt worden in de fabriek in Milton Keynes. Volgens De Telegraaf zullen veel meer medewerkers dan normaal in dat weekend aan het werk zijn, om met meer updates te komen voor de zomerstop. Er zou namelijk nog één grote update aan moeten komen, voor de fabrieken drie weken op slot gaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties