F1 Nieuws

Ralf Schumacher laat zich uit over 'marktwaarde' Max Verstappen na race in Spanje

Ralf Schumacher laat zich uit over 'marktwaarde' Max Verstappen na race in Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher laat zich uit over 'marktwaarde' Max Verstappen na race in Spanje

Ralf Schumacher laat zich uit over 'marktwaarde' Max Verstappen na race in Spanje
Red Bull Content Pool

In de ogen van Ralf Schumacher heeft Max Verstappen zijn eigen marktwaarde een flinke boost gegeven tijdens de Grand Prix van Spanje. Dat de Red Bull-coureur wederom wist te winnen, terwijl hij voor de vijfde race op rij niet de snelste auto van het veld had, laat volgens Schumacher zien dat de Limburger de beste coureur op de grid is.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya behaalde Max Verstappen zijn 61e overwinning uit zijn carrière, door Lando Norris achter zich te houden. Op de streep was het verschil met de McLaren-coureur slechts twee seconden, maar dat is volgens Schumacher al een wereldprestatie. Dat Verstappen überhaupt vóór Norris is geëindigd, laat zien dat de drievoudig wereldkampioen de beste coureur van het veld is.

"Max Verstappen zat hier niet in de snelste auto, ik denk dat dat duidelijk was", begint de voormalig Formule 1-coureur bij het Duitse Sky Sports. "Maar hij bewees weer dat hij de beste coureur is door Russell te passeren en de race zo te controleren. Zijn marktwaarde is vandaag zeker gestegen en petje af voor wat hij heeft bereikt."

Over Lando Norris heeft de broer van Formule 1-legende Michael Schumacher iets minder lovende over. De zesvoudig Grand Prix-winnaar is van mening dat de Brit een zekere overwinning heeft weggegooid, door aan het begin door het ijs te zakken. Daarmee heeft hij, net als in Canada en Imola, niet weten te winnen, terwijl hij wel een snellere auto tot zijn beschikking had dan Verstappen.

"Lando Norris verloor de race omdat hij de start verprutste", maakt Schumacher duidelijk.

Verstappen beaamd worden Schumacher

Dat Ralf Schumacher van mening was dat de Red Bull RB20 niet de snelste auto van de veld was, wordt overigens beaamd door Verstappen zelf. De man die dit seizoen alweer zeven Grand Prix achter zijn naam heeft, liet na de race al weten dat hij vreest voor de rest van het seizoen. Als McLaren ieder raceweekend sneller blijkt te zijn dan Red Bull, gaat dit niet lang goed...

"We hebben de hele race nooit de snelheid gehad die Lando en McLaren hadden. We waren op de banden gewoonweg niet goed genoeg. Elke keer als ik probeerde te pushen om zijn rondetijd te rijden, oververhitte mijn banden. Ondanks dat we gewonnen hebben, waren we hier niet het snelste team. Dit ga ik het hele seizoen niet volhouden", luidde Verstappen de noodklok.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties