F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit: 'Jos Verstappen is beschikbaar'

Christian Horner haalt uit: 'Jos Verstappen is beschikbaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit: 'Jos Verstappen is beschikbaar'

Christian Horner haalt uit: 'Jos Verstappen is beschikbaar'
Red Bull Content Pool

Het is op dit moment nogal onrustig rondom Red Bull Racing. Op donderdag maakte Max Verstappen in de persconferentie duidelijk dat hij in 2025 nog altijd bij het Oostenrijkse team actief zou zijn, waardoor er werd verwacht dat de geruchten rondom hem wat zou kalmeren, maar het tegenovergestelde is gebeurd. Er is nog nooit zoveel gesproken over een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes.

Dat is mede het gevolg van een aanvaring tussen Christian Horner en Jos Verstappen, eerder deze week. De vader van Max zou op de Red Bull Ring meerijden in de Legends Parade, maar volgens hem heeft Horner van alles geprobeerd om hem niet in de RB8 te laten zitten. Uiteindelijk heeft Verstappen senior de eer aan zichzelf gehouden en besloten niet mee te doen aan de parade. Tegenover De Telegraaf liet Jos weten dat hij nogal teleurgesteld was in het feit dat Horner zich zo op had gesteld.

"De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden. En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend", aldus Verstappen sr. in Oostenrijk.

Wolff profiteert van onrust

Inmiddels heeft een woordvoerder van Red Bull Racing laten weten dat de claim van Jos Verstappen niet op waarheid berust is, maar het laat zien hoe gespannen de situatie tussen Horner en het Verstappen-kamp is. En daar weet Toto Wolff natuurlijk gebruik van te maken. De Mercedes-baas liet eerder vandaag weten dat hij 'geen duidelijke ja' had gehoord vanuit Max Verstappen, toen hem de vraag werd gesteld of hij in 2025 ook nog voor Red Bull Racing zou rijden.

De Oostenrijker zei daarnaast ook dat het Verstappen naar Mercedes halen nog altijd zijn grootste prioriteit was, maar daarvoor moet de W15 dit seizoen nog een stuk beter worden. Pas dan maakt hij kans om de drievoudig wereldkampioen naar Brackley te halen: "Zoals ik keer op keer zeg: we houden ons vrije zitje zo lang mogelijk vrij. Eerst en vooral moeten we onze auto sneller maken. Als de auto snel gaat, willen snelle rijders ook met ons meerijden."

Horner haalt uit naar Toto Wolff

Red Bull Racing-baas Christian Horner is inmiddels wel een beetje klaar met het charmeoffensief van Toto Wolff en Mercedes richting Max Verstappen. De Limburger is nog altijd onderdeel van het Red Bull-team en Wolff moet zich maar eens met andere dingen bezig gaan houden. In Spielberg maakt Horner, op niet milde wijze, voor eens en altijd duidelijk dat Verstappen in 2025 NIET bij Mercedes zal rijden. Jos Verstappen is daarentegen wél beschikbaar om over te nemen, zegt Horner.

"Als Mercedes volgend jaar een Verstappen in de auto wil hebben, dan is Jos misschien beschikbaar", weet Erik van Haren hem te citeren. Na de eerdere aanvaring met Jos Verstappen is dit wellicht geen handige opmerking van Horner, aangezien zoon Max zeer loyaal is aan zijn vader...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties