F1 Nieuws

Toto Wolff gelooft Verstappens jawoord aan Red Bull niet: 'Heeft hij niet gezegd'

Toto Wolff gelooft Verstappens jawoord aan Red Bull niet: 'Heeft hij niet gezegd'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff gelooft Verstappens jawoord aan Red Bull niet: 'Heeft hij niet gezegd'

Toto Wolff gelooft Verstappens jawoord aan Red Bull niet: 'Heeft hij niet gezegd'
BSR Agency

Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Oostenrijk heeft Max Verstappen een einde gemaakt aan alle geruchten rondom een mogelijk vertrek bij Red Bull Racing. De Nederlander wordt al maanden in verbrand gebracht met een overstap naar Mercedes, waar hij ook in Spielberg - tijdens de thuisrace van zijn team - daarnaar werd gevraagd. Geïrriteerd draaide Verstappen de geruchten de nek om.

Al tientallen keren heeft Verstappen vragen gekregen over zijn toekomst bij het Oostenrijkse team. Sinds het moment dat vader Jos Verstappen zich negatief heeft uitgelaten over teambaas Christian Horner, gaan er geruchten over een mogelijke overstap naar Mercedes. Die geruchten werden afgelopen weekend extra gevoed door opmerkingen van de CEO van de Mercedes-Benz Group, Ola Källenius. De grote baas van één van de grootste automerken van de wereld gaf aan dat Verstappen en goed uit zou zien in een zilveren bolide.

In Spielberg liet Verstappen weten dat er - in 2025 - geen mogelijkheid was dat hij Red Bull Racing zou verlaten. Hij maakte duidelijk dat hij samen met het team al hard bezig was om de auto voor volgend seizoen te verbeteren, wat volgens hem liet zien dat hij in 2025 nergens anders rijdt dan bij Red Bull. Maar niet iedereen is daar zo zeker van, waaronder Mercedes-baas Toto Wolff.

Wolff ziet kansen

Als de Oostenrijker door OE24 gevraagd wordt naar het jawoord van Verstappen aan Red Bull, laat Wolff weten dat dat volgens hem helemaal niet gebeurd is. Ja, hij heeft aangegeven dat hij met zijn team bezig is aan de 2025-auto, maar een duidelijke 'ja' op de vraag of hij volgend jaar bij Red Bull rijdt, is niet gegeven. De Mercedes-baas ziet dan ook nog steeds kansen.

"Hij heeft volgens mij geen duidelijke 'ja' gezegd. Maar ik was er niet bij", zegt Toto Wolff geniepig op de vraag wat hij vond van de opmerking van Max Verstappen. Hoop op de komst van Verstappen heeft hij dan ook nog niet opgegeven.

"Zoals ik keer op keer zeg: we houden ons vrije zitje zo lang mogelijk vrij. Eerst en vooral moeten we onze auto sneller maken. Als de auto snel gaat, willen snelle rijders ook met ons meerijden."

En de kans dat Verstappen een overstap zou willen maken is dit weekend weer wat dichterbij gekomen. Het werd namelijk duidelijk dat vader Jos Verstappen een aanvaring heeft gehad met Christian Horner, waardoor hij zich terug heeft getrokken uit de Legends Parade.

Verstappen de beste coureur

Als het Toto Wolff lukt om Max Verstappen naar Mercedes te halen, dan is hij de gelukkigste man op aarde. Hij laat namelijk weten dat hij de drievoudig wereldkampioen de beste coureur op de grid vindt en dat ook de CEO van Mercedes-Benz het daarmee eens is.

"Ik bewonder zijn prestaties en als persoon heb ik hem leren kennen als een buitengewone jongeman", reageert Wolff op de vraag of hij fan is van Max. "Ik heb het de laatste tijd vaak gezegd: Max is de beste coureur en iedereen die de kans krijgt, wil graag dat Max in zijn auto zit. Ola [Källenius, CEO van Mercedes-Benz, red.] ziet dat net zo."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties