F1 Nieuws

Max Verstappen draait alle geruchten de nek om en geeft duidelijkheid over toekomst

Max Verstappen draait alle geruchten de nek om en geeft duidelijkheid over toekomst
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen draait alle geruchten de nek om en geeft duidelijkheid over toekomst

Max Verstappen draait alle geruchten de nek om en geeft duidelijkheid over toekomst
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal in 2025 NIET naar Mercedes verhuizen. Dat heeft de Nederlander duidelijk gemaakt op de persconferentie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring, waar Verstappen te laat arriveerde voor het officiële persmoment, kreeg de 61-voudig Grand Prix-winnaar een vraag over zijn toekomst, waarna hij voor eens en altijd een einde maakte aan alle geruchten.

Aan het begin van het seizoen kwamen er ineens geruchten naar buiten dat Verstappen mogelijk naar Mercedes zou vertrekken, na de interne onrust binnen Red Bull Racing. Toen die storm wat ging liggen verdwenen de geruchten ook, maar sinds het moment dat Red Bull is ingehaald door McLaren heeft Toto Wolff de geruchtenmolen weer aangewakkerd. Afgelopen weekend liet hij nog weten dat Verstappen het verschil maakt en ook de CEO van Mercedes-Benz - Ola Källenius - deed een duit in het zakje.

Maar hoe complimenteus het Mercedes-kamp ook is, Verstappen maakt duidelijk dat hij in 2025 gewoon bij Red Bull Racing zal blijven. De Nederlander heeft nog een contract tot en met het einde van 2028 en hij zal volgend jaar in ieder geval niet vertrekken.

"Dit heb ik eerder ook al eens gezegd, volgens mij. Er wordt constant door mensen gepraat, maar het belangrijkste is dat we een competitieve auto hebben voor de toekomst. Het zit op dit moment allemaal dicht bij elkaar, maar we werken hard om dat te verbeteren. Ik heb eerder ook al gezegd dat we ons als team al richten op volgend jaar, omdat we dan wéér competitief willen zijn", begint Verstappen.

Dat betekent niet dat als Mercedes aan het einde van het jaar een goede auto heeft, hij de overstap zal maken naar Brackley. Volgens Verstappen is dat niet de juiste manier: "Zo werkt dat niet in de Formule 1. Ik kan niet ineens doei zeggen. Ik heb een contract voor meerdere jaren bij Red Bull en ik ben blij met waar ik nu zit. Zoals ik al eerder zei focussen we ons al op de auto voor volgend jaar. Volgens mij laat dat wel zien waar ik volgend jaar actief ben."

Verstappen haalt uit

Even later in de persconferentie krijgt Verstappen wederom vragen over zijn contractsituatie, waarna hij besluit in te grijpen. Hij is alle vragen zat, waarna hij duidelijk maakt: "Heb je dit niet op kunnen maken uit mijn antwoord? Ik heb gezegd dat we met onze auto voor volgend jaar bezig zijn... Dat zegt toch al genoeg over waar ik ga rijden?"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties