F1 Nieuws

Christian Horner heeft boodschap voor Toto Wolff: 'Stop daarmee'

Christian Horner heeft boodschap voor Toto Wolff: 'Stop daarmee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft boodschap voor Toto Wolff: 'Stop daarmee'

Christian Horner heeft boodschap voor Toto Wolff: 'Stop daarmee'
Red Bull Content Pool

De toekomst van Max Verstappen bij het team van Red Bull Racing is sinds het begin van het seizoen een groot onderwerp van discussie, waarin Mercedes-teambaas Toto Wolff al meerdere keren heeft aangegeven de Nederlander maar wat graag een stoeltje te willen geven. Christian Horner is klaar met deze uitlatingen en heeft een duidelijke waarschuwing voor de Oostenrijker: 'Stop met het focussen op coureurs die niet beschikbaar zijn'.

Mercedes ziet na dit seizoen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vertrekken naar Ferrari, waardoor er een plek naast George Russell vrij komt. Wolff heeft in een interview met Sky Sports Australia zijn ambitie uitgesproken om Verstappen in dat stoeltje te krijgen, ondanks dat de prestaties van het Duitse raceteam op het moment allesbehalve uitnodigend zijn voor de regerend wereldkampioen. Volgens Wolff kijkt Verstappen echter niet alleen naar de resultaten, maar naar het totaalplaatje. Opvallend, want na de Grand Prix van Bahrein zei de Oostenrijker nog dat een coureur altijd zal kiezen voor de snelste auto, omdat het daar ten slotte om draait in de Formule 1.

Reactie Christian Horner 

Horner is klaar met deze pogingen tot verleiding en heeft nu aangegeven dat Wolff zich moet gaan focussen op andere zaken.''Ik denk niet dat de coureurs Toto's probleem zijn. Ik denk dat hij zich beter kan gaan focussen op andere elementen in plaats van onbeschikbare rijders'', aldus de Engelse teambaas van Verstappen. Mercedes staat op dit moment met 52 punten op een vierde plaats in het contructeurskampioenschap, achter onder andere McLaren dat nota bene een Mercedesmotor heeft. Daarom is het volgens Horner beter als Wolff zich focust op zijn team in plaats van de rijdersmarkt.

Hiernaast zegt Horner dat er ''geen twijfel is over voor welk team Verstappen volgend jaar zal racen". Hiermee geeft hij aan dat Verstappen naar alle verwachtingen volgend seizoen 'gewoon' plaats zal nemen in de RB21.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties