F1 Nieuws

Toto Wolff lijkt uit te halen naar 'simpele ziel' Christian Horner met uitspraak over Max Verstappen

Toto Wolff lijkt uit te halen naar 'simpele ziel' Christian Horner met uitspraak over Max Verstappen
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff lijkt uit te halen naar 'simpele ziel' Christian Horner met uitspraak over Max Verstappen

Toto Wolff lijkt uit te halen naar 'simpele ziel' Christian Horner met uitspraak over Max Verstappen
DPPI/BSR Agency

De strijd om Max Verstappen is op dit moment spannender dan de strijd op de baan. De drievoudig wereldkampioen, in combinatie met zijn Red Bull RB20, lijken niet te stoppen als zijn bolide heel blijft. Alleen in Australië werd Max Verstappen verslagen door Ferrari, nadat zijn remmen het begaven, maar in de andere races ging hij dominant naar de overwinning. Zo ook in China.

Op het moment dat de eerste safety car de baan op kwam, had Verstappen twintig seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez. Toen de laatste safety car naar binnen kwam waren er nog zestien rondes te rijden en aan het einde van deze stint had de Nederlander weer een flinke voorsprong opgebouwd. Dit keer had hij een gat van bijna veertien seconden gecreëerd naar Lando Norris, wat aantoonde hoe dominant Verstappen was in Shanghai.

Het is dan ook geen wonder dat Toto Wolff hard zijn best doet om de drievoudig wereldkampioen naar Mercedes te halen, nu bekend is dat Lewis Hamilton aan het einde van het seizoen naar Ferrari vertrekt. De Oostenrijker wil Verstappen het liefst in 2025 al naast George Russell hebben rijden en denkt dat hij best wel wat kans heeft.

Verstappen geen simpele ziel

Volgens Toto Wolff is het duidelijk: als Max Verstappen het alleen belangrijk vindt om in een goede auto te zitten, dan blijft hij bij Red Bull Racing. Maar de Mercedes-baas weet dat Verstappen aan meer denkt. Hij is geen 'simpele ziel', maar heeft meer diepgang en houdt rekening met andere factoren.

"Voor Max zijn er zoveel factoren die een rol spelen bij het toetreden van een coureur. Als je het vanuit het meest rationele oogpunt bekijkt, zie je duidelijk dat dit de snelste auto is in de handen van de snelste coureur. Maar ik denk niet dat dit de enige reden is waarom je blijft waar je bent", begint Wolff bij Total-Motorsport.

"Ik denk dat voor, laten we zeggen, simpele zielen, dat misschien de enige reden is waarom je in een auto blijft zitten en dat is het dan. Maar misschien zijn er mensen die meer diepgang hebben en ook rekening houden met andere factoren. En ik denk dat Max in dat opzicht meer diepgang heeft."

Sneer naar Horner?

Vooral de laatste uitspraak van Wolff is interessant, aangezien het lijkt alsof de Oostenrijker een sneer uitdeelt aan Christian Horner. De Red Bull-baas liet namelijk onlangs weten dat Verstappen 'geen enkele reden' heeft om Red Bull te verlaten, omdat hij op dit moment gebruik maakt van de snelste auto. Iets wat volgens Wolff dus een 'simpele' gedachte is.

"Ik weet zeker dat elk team in de paddock Max graag zou willen hebben, maar zoals Toto zelf al zei, de beste coureurs willen altijd in de beste auto's rijden. We zijn een team, Max behaalde vandaag zijn 56e Grand Prix-zege en zijn 100e podium in de Formule 1, allemaal behaald achter het stuur van Red Bull Racing-auto's", zo zei Horner na de Grand Prix van Saoedi-Arabië eerder dit jaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties