F1 Nieuws

Christian Horner heeft duidelijke boodschap voor Sergio Pérez na dramarace in Imola

Christian Horner heeft duidelijke boodschap voor Sergio Pérez na dramarace in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft duidelijke boodschap voor Sergio Pérez na dramarace in Imola

Christian Horner heeft duidelijke boodschap voor Sergio Pérez na dramarace in Imola
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez kende een dramatisch raceweekend op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. De Mexicaan moest toezien hoe teamgenoot Max Verstappen er op zaterdag met de pole vandoor ging en op zondag de race wist te winnen, terwijl hijzelf in beide sessies flink tekort kwam. In de kwalificatie bereikte Pérez Q3 niet, waarna hij in de race niet verder kwam dan een achtste positie.

Dat Pérez zo ver achter Verstappen eindigde was niet alleen de 'schuld' van Pérez zelf, liet hij direct na de race weten. Volgens Checo kende Verstappen ook gewoon een geweldig weekend en reed hij op zondag één van zijn beste races uit zijn carrière. Zijn teamgenoot had dat ook het liefst over zichzelf kunnen zeggen, maar dat was helaas niet het geval. Pérez eindigde op de achtste plek, op bijna een minuut achterstand van Max.

Daarnaast kende de Red Bull-coureur ook een hachelijk moment in bocht 17, waar hij rechtdoor schoot en in het grind belandde. Dat zorgde ervoor dat hij vijf seconden verloor en een kans om de Mercedes-coureurs te verslaan, verkeken was. Al met al was het dus een dramaweekend voor de Mexicaan, al heeft hij het gevoel dat er niet heel veel meer uit te halen was voor hem.

"We hadden een Safety Car verwacht, maar we zouden in dezelfde positie zijn geëindigd, alleen dichter achter Mercedes. Er was niet veel aan te doen. Ons weekend was verpest met het kwalificatieresultaat van gisteren. Als team waren we niet zo competitief als andere races, dus we moeten blijven werken en de vaart erin houden met het hele team", aldus Pérez.

Horner heeft boodschap voor Pérez

Dat Checo 'kansloos' was voor een beter resultaat, door zijn mindere kwalificatie, was ook voor Christian Horner pijnlijk om toe te geven. In de simulaties was een zevende stek het hoogst haalbare voor de teamgenoot en Max Verstappen en dat is simpelweg niet goed genoeg. Horner laat weten dat Red Bull meer verwacht van de 34-jarige coureur.

"Het was jammer dat Checo al zo vroeg in de kwalificatie eruit lag. We hadden een omgekeerde strategie met hem en hij werd uiteindelijk achtste. Onze analyse voor de race gaf aan de de zevende plek het beste was wat hij vandaag kon bereiken. Het moet beter. We hebben hem vooraan nodig om Max te ondersteunen, zoals de Ferrari's en McLarens elkaar hebben", zo zegt Horner. Daarmee zet hij Pérez op scherp voor de komende races, zeker nu Ferrari en McLaren het gat naar Red Bull gedicht lijken te hebben.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties