F1 Nieuws

Zak Brown doet opvallende uitspraak na winst Max Verstappen in Imola

Zak Brown doet opvallende uitspraak na winst Max Verstappen in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Zak Brown doet opvallende uitspraak na winst Max Verstappen in Imola

Zak Brown doet opvallende uitspraak na winst Max Verstappen in Imola
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Emilia-Romagna gewonnen, waardoor hij nu op 59 overwinningen staat en steeds dichter in de buurt komt van het aantal dat Michael Schumacher bij elkaar heeft geracet. De Nederlander is nog 32 zeges verwijderd van de zevenvoudig wereldkampioen, maar als het aan Zak Brown ligt, haalt Verstappen dat aantal helemaal niet.

De McLaren-baas hoopt namelijk dat zijn team in de nabije toekomst meer en meer overwinningen gaat pakken in de Formule 1. De Amerikaan denkt dat Lando Norris en Oscar Piastri nu ieder weekend mee zullen gaan doen om de podiumplaatsen, maar dat is niet waarvoor McLaren racet. Ze willen meer en daar hebben ze ook de perfecte coureurs voor, meent de grote baas van het team uit Woking.

Brown is namelijk van mening dat, ondanks het feit dat Verstappen de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wist te winnen, Max niet de beste coureur van het veld is. Die rijden bij McLaren en werden op zondag tweede en vierde. Lando Norris en Oscar Piastri zijn beiden beter dan Verstappen en hij zou ze dan ook voor geen goud in willen ruilen.

"We hebben de beste coureurs op de grid en dat zou ik voor geen goud willen veranderen, met geen enkele andere coureur", zo laat Brown weten op Imola. Hoe het dan kan dat Verstappen won en niet Lando Norris? Dat lag aan de voorsprong die de Red Bull-auto heeft: "Ik denk dat Red Bull een groot voordeel heeft en het te kloppen team is. Eerst moeten we Ferrari inhalen en dan hopen dat Mercedes ons niet inhaalt. Ik weet zeker dat we meer races kunnen winnen."

Verstappen aan het zweten gekregen

Waar Zak Brown vooral trots op is, is het feit dat McLaren ervoor heeft gezorgd dat Max Verstappen geen moment rust kon krijgen in de race. Volgens de Amerikaan had ook Oscar Piastri voor de zege kunnen strijden, waar het niet dat hij van te ver naar achter moest komen, door een pijnlijke gridstraf.

"Oscar deed het geweldig in de kwalificatie, maar moest als vijfde starten. Het was moeilijk om in te halen en hij zat vast achter een Ferrari, door een kortere DRS-zone. Hij heeft het goed gedaan. Als hij als tweede had mogen starten, had hij ook mee kunnen doen voorin. Het was de eerste keer dat we Max hebben zien zweten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties