F1 Nieuws

Christian Horner keek met samengeknepen billen naar Max Verstappen op Imola: 'Dat maakte het extra stressvol'

Christian Horner keek met samengeknepen billen naar Max Verstappen op Imola: 'Dat maakte het extra stressvol'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner keek met samengeknepen billen naar Max Verstappen op Imola: 'Dat maakte het extra stressvol'

Christian Horner keek met samengeknepen billen naar Max Verstappen op Imola: 'Dat maakte het extra stressvol'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner zat niet helemaal uitgerust op de pitmuur, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Aan het begin van de race zag hij Max Verstappen met grote stappen uitlopen op de rest van het veld, waardoor hij een gat van meer dan zeven seconden creëerde naar de coureur op de tweede plaats, Lando Norris. Maar die voorsprong verdween ineens als sneeuw voor de zon, toen de jonge Brit de harde banden onder zijn McLaren schroefde.

Waar de RB20 op de medium banden superieur was, was de MCL38 op de harde banden niet bij te houden en dat was slecht nieuws voor Red Bull en Max Verstappen, aangezien de coureurs het grootste deel van de race op de banden met de witte wang zouden moeten rijden. De medium band zou het maar iets meer dan twintig rondes volhouden volgens Pirelli, waardoor de harde band bijna veertig rondes gebruikt zou moeten worden.

Dat zorgde ervoor dat Lando Norris dicht in de buurt van Max Verstappen kon komen. In slechts vijftien rondjes tijd wist hij een achterstand van meer dan zeven seconden helemaal weg te werken, maar uiteindelijk kwam Norris nét tekort. Verstappen kon hem opvangen en bleef zeven tienden voor Norris, waardoor hij zijn 59e overwinning uit zijn carrière behaalde.

Horner onder de indruk, maar wel gestresst 

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was dat ontzettend indrukwekkend, omdat de McLaren eigenlijk sneller was. Maar wat volgens de Brit helemaal geweldig was, is dat Max Verstappen afgelopen weekend twee races heeft gewonnen. Naast de GP van Emilia-Romagna won hij ook de virtuele 24 uur van de Nürburgring. Horner noemt Verstappen dan ook een ware 'racemachine', tegenover Autosport.com.

"Hij is in principe een racemachine, dus het komt vaak voor dat hij 's avonds verschillende set-ups test en dat soort dingen, dus het is niet ongebruikelijk dat hij dat doet. Hij heeft vandaag twee races gewonnen. Eén in een BMW M3 en één in een Formule 1-wagen", aldus Horner.

Over de race op Imola zegt de Red Bull-baas het volgende: "In de eerste stint op het medium voelde het alsof we alles onder controle hadden. Nadat we op de harde band waren overgestapt, was de eerste helft van de stint helemaal goed, maar we begonnen temperatuur in de band te verliezen en daarmee ook de prestaties."

Dat zorgde ervoor dat Horner al niet helemaal lekker op zijn stoel zat, maar wat hem nog stress opleverde, was het feit dat Verstappen al na twintig rondjes drie waarschuwingen voor track limits had. Nog één en hij zou een vijf seconden straf krijgen. Horner bekeek de laatste ronden dan ook met samengeknepen billen, maar zag dat Verstappen weer leverde, zoals alleen hij dat kan.

"Wat het aan het einde van de race extra stressvol maakte, was dat Max al drie keer over de limiet had gereden, dus Max kon zich geen enkele fout op de limiet veroorloven. Hij leverde briljant, dus ondanks de grote druk kon hij het voor elkaar krijgen en Lando net buiten DRS houden."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties