F1 Nieuws

Christian Horner moet Max Verstappen slecht nieuws brengen en wijst naar gridstraf

Christian Horner moet Max Verstappen slecht nieuws brengen en wijst naar gridstraf
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner moet Max Verstappen slecht nieuws brengen en wijst naar gridstraf

Christian Horner moet Max Verstappen slecht nieuws brengen en wijst naar gridstraf
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft Max Verstappen slecht nieuws moeten brengen na de Grand Prix van Spanje. De drievoudig wereldkampioen liet op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn klasse zien, door een aanval van Lando Norris af te slaan en daarmee zijn zevende overwinning van het seizoen te pakken, maar later in het jaar zal Verstappen het een stuk lastiger krijgen.

Dat is de mening van de Nederlander na het raceweekend in Spanje. Verstappen gaf bij Viaplay te kennen dat hij zich zorgen maakte om de rest van het seizoen, omdat hij op dit moment te veel gebruik moet maken van foutjes bij de concurrentie. Als zij die foutjes minder gaan maken, zal Red Bull niet meer het beste team van het veld zijn. Overigens lijkt de RB20 al te zijn ingehaald door de McLaren MCL38, dat ook afgelopen weekend weer de snellere auto was.

Maar het seizoen zal niet alleen lastig worden omdat de Red Bull-bolide minder hard loopt, Verstappen heeft ook pech gehad met zijn krachtbronnen dit jaar. Vooral in Canada ging het goed mis, waar hij een compleet nieuwe motor gestoken kreeg, maar welke na een aantal minuten de geest gaf. Inmiddels is duidelijk dat de MGU-K kapot was gegaan en veel schade had veroorzaakt aan de rest van de krachtbron, waarna deze is teruggestuurd naar de Honda-fabriek in Sakura.

Volgens Christian Horner wordt er op dit moment onderzoek gedaan naar die motor, om te kijken welke onderdelen er nog te redden zijn. Maar ook al blijken er wat onderdelen opnieuw te gebruiken, heeft de Red Bull Racing-baas alvast slecht nieuws voor Max Verstappen: er zullen gridstraffen gaan volgen.

Verstappen zit al aan limiet

Max Verstappen zit namelijk al aan zijn limiet als het gaat om gebruikte motoronderdelen. In Spanje nam hij zijn vierde krachtbron van het seizoen, wat ook direct de laatste is voor hij straffen ontvangt. En gezien afgelopen weekend pas de tiende race is verreden, terwijl er 24 races op de planning staan, is de rekensom voor Christian Horner simpel: dat gaat Verstappen niet met maar één motor redden.

"We moeten zien hoe het loopt, maar ik denk dat het onvermijdelijk is dat hij een extra motor moet nemen", zei Horner na de race in Spanje.

De Limburger zal verderop dit seizoen dus nog een motor moeten nemen, wat zal resulteren in een gridstraf van minimaal tien plaatsen. Hoogstwaarschijnlijk kiest Red Bull ervoor om dit op een circuit te doen waar inhalen mogelijk is. De afgelopen keren werd er telkens voor gekozen om een gridstraf te pakken in België.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties