F1 Nieuws

CEO Mercedes-Benz ziet Max Verstappen vanaf 2026 in 'zilver' rijden

CEO Mercedes-Benz ziet Max Verstappen vanaf 2026 in 'zilver' rijden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

CEO Mercedes-Benz ziet Max Verstappen vanaf 2026 in 'zilver' rijden

CEO Mercedes-Benz ziet Max Verstappen vanaf 2026 in 'zilver' rijden
Red Bull Content Pool

De geruchten over een transfer van Max Verstappen naar Mercedes kwamen rond de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanuit alle kanten naar buiten, maar in de daaropvolgende weken zijn ze een beetje gaan liggen. Dit vanwege het feit dat Red Bull simpelweg een veel betere auto had dan Mercedes. Echter heeft het team uit Brackley de afgelopen races een flinke inhaalslag gemaakt en kunnen ze bijna het gevecht met Red Bull Racing aangaan.

Waar Mercedes de weg naar voren vindt, heeft Max Verstappen de noodklok geluid bij Red Bull. Volgens hem zijn de concurrenten op dit moment bezig met een opmars, terwijl het Oostenrijkse team een beetje stilstaat. Na zijn overwinning in Spanje moest Verstappen zijn team dan ook waarschuwen: 'Dit ga ik niet een heel jaar volhouden', zei hij in Barcelona.

Het is dan ook niet gek dat Toto Wolff weer naar een mogelijke komst van Max Verstappen werd gevraagd, nu Mercedes steeds dichter en dichter naar Red Bull toe begint te kruipen. Volgens de Mercedes F1-baas wordt er op dit moment nog niet gesproken met Verstappen, maar als de kans zich voordoet om de drievoudig wereldkampioen naar Brackley te halen, dan zal Wolff die kans zeker niet laten liggen.

"Ik heb nog altijd het gevoel dat onze wegen gaan kruisen en we samen succesvol gaan worden. Maar op dit moment vinden er nog geen gesprekken plaats. We moeten eerst naar onszelf kijken en onze auto verbeteren. Over de nieuwe coureur hebben we nog geen besluit genomen. Ik wil tot de herfst wachten om te kijken wat Max gaat doen. Wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren?"

CEO Mercedes-Benz flirt met Verstappen

Maar niet alleen Toto Wolff lijkt zijn zinnen te hebben gezet op Max Verstappen. Ook Ola Källenius, CEO van de Mercedes-Benz Group, liet zich in Barcelona uit over een mogelijke komst van de Red Bull-coureur. Volgens de geboren Zweed moet Mercedes er eerst voor zorgen dat de W15 een betere auto wordt, voor ze Verstappen naar Brackley kunnen halen. Maar in zijn ogen zou Max perfect bij het team passen...

"De beste coureur wil in de beste auto zitten, dus het is onze taak om ervoor te zorgen dat we het beste pakket aan kunnen bieden. In 2026 worden de kaarten opnieuw geschud en dat geeft ons een kans, dus wie weet? Ik denk dat Max er goed uit zou zien in zilver", aldus Källenius.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties