F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Red Bull-familie: 'Updates houden ons voor de gek'

Slecht nieuws voor Red Bull-familie: 'Updates houden ons voor de gek'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Slecht nieuws voor Red Bull-familie: 'Updates houden ons voor de gek'

Slecht nieuws voor Red Bull-familie: 'Updates houden ons voor de gek'
Red Bull Content Pool

Met de vijftiende en negentiende plaats in Barcelona beleefde Visa Cash App RB misschien wel de slechtste race van het jaar, tot nu toe. Het zusterteam van Red Bull Racing, wat een groot updatepakket meenam naar de Grand Prix van Spanje, wist geen indruk te maken op de concurrentie, waar dat wel werd verwacht.

Voorafgaand aan het raceweekend in Barcelona kwam het nieuws naar buiten dat het team uit Faenza een grote update mee zou nemen. Volgens kenners had het familielid van Red Bull een compleet nieuwe auto, waarmee het de strijd met Aston Martin en wellicht Mercedes aan zou kunnen gaan. Maar niets bleek minder waar. In Spanje gingen de Racing Bulls - zoals het team ook wel wordt genoemd - uiteindelijk weg met nul punten.

Daniel Ricciardo eindigde op de vijftiende plaats, terwijl Yuki Tsunoda niet verder kwam dan de negentiende stek. De Japanner, die eerder in het jaar nog meerdere puntenfinishes achter zijn naam schreef, liet weten dat de RB-01 zeker niet beter aanvoelde dan de 'vorige versie', wat ervoor zorgde dat hij een zware race kende.

"Het was een zware race waarin ik veel moest vechten. Het weggedrag van de auto was zeker niet gemakkelijk en ik voelde me niet zo op mijn gemak als ik normaal doe. Er was iets niet helemaal goed. We zullen alles wat er gebeurd is analyseren om te begrijpen wat er niet goed werkte", aldus Tsunoda, die onlangs zijn contract bij het team met één jaar verlengde.

Zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, is eveneens teleurgesteld over de update. Ook hij denkt dat er iets niet helemaal klopt: "We nemen een paar kleine positieve dingen mee, maar ook een paar dingen waar we nog aan moeten werken, want we lijken iets te missen met het nieuwe pakket."

'Updates houden ons voor de gek'

Maar waar Ricciardo en Tsunoda van mening zijn dat er iets niet klopt aan de update, weet CEO Peter Bayer dat dat niet het geval is. Hij heeft met de ingenieurs gesproken en die bevestigen dat de data hetzelfde is als in de windtunnel, wat betekent dat de update wél werkt. Maar volgens Bayer wordt het team voor de gek gehouden door die updates, aangezien het resultaat zo dramatisch was.

"De gegevens op zich laten duidelijk zien dat de upgrade werkt. De race-ingenieurs legden het me als volgt uit: de upgrades houden ons voor de gek. Je denkt dat je een goede plek hebt gevonden, maar dat is niet waar de auto je vertelt dat het is. We hebben ons een beetje laten misleiden en dat gaan we nu analyseren."

En dat moet snel gaan gebeuren, aangezien de Grand Prix van Oostenrijk alweer om de hoek staat, waar een Sprint verreden gaat worden. Visa Cash App RB denkt er dan ook aan om één auto met oudere onderdelen te laten rijden, in de hoop dat er dan wat gevonden wordt: "Daar wordt ook over gesproken, misschien met één auto. We moeten het snel weten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties