F1 Nieuws

Christian Horner noemt cruciaal moment voor race Max Verstappen in Spanje

Christian Horner noemt cruciaal moment voor race Max Verstappen in Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner noemt cruciaal moment voor race Max Verstappen in Spanje

Christian Horner noemt cruciaal moment voor race Max Verstappen in Spanje
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-baas Christian Horner is zeer tevreden met de overwinning van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje. Volgens de Brit hebben zowel Verstappen als het team alles goed gedaan, waardoor ze zelfs zonder het hebben van de snelste auto alsnog naar de overwinning konden rijden.

Voor de zevende keer dit seizoen stond Max Verstappen op de hoogste trede van het podium, waardoor zijn voorsprong in het kampioenschap is vergroot tot 69 punten op Lando Norris. Maar vanzelfsprekend ging het niet in Barcelona. De drievoudig wereldkampioen moest hard voor de zege werken en heeft geen ronde kunnen verslappen. Dat hij in 66 ronden voluit pushen geen enkele fout heeft gemaakt is voor Christian Horner maar weer eens bewijs dat Red Bull de beste coureur van het veld heeft.

De grote baas van het team uit Milton Keynes laat dan ook aan Sky Sports weten dat Max Verstappen in zijn ogen de perfecte race reed: "Max reed volgens mij een briljante race. Ook strategisch deden we alles juist", begon Horner na de race in Spanje. Daarna maakte hij duidelijk wat volgens hem het doorslaggevende moment was, waardoor Max naar de overwinning kon snellen. Dat was - naar zijn mening - de start en de geweldige inhaalactie op George Russell.

"We wisten dat Lando aan het einde van iedere stint terrein terug zou winnen, dus het voor Max cruciaal om Russell in te halen, zodat hij goed voor de banden kon zorgen. Max is zó gedecideerd... Hij treuzelt nooit als hij een actie wil maken en dat is één van zijn belangrijkste kwaliteiten. De andere coureurs weten dat als ze hem in hun spiegels zien, hij ervoor gaat."

Overwinning komt op conto van het team

Maar niet alleen Max Verstappen was in topvorm, meent Horner. Heel Red Bull Racing verdient de complimenten, na de 61e overwinning van Verstappen uit zijn Formule 1-carrière. Door de goede samenwerking tussen Max en zijn team heeft Red Bull hier de zege gepakt, wat volgens Horner een groot voordeel is ten opzichte van de andere teams.

"We hebben zeven van de tien gereden races gewonnen. Dat laat zien dat Max, samen met het team, geweldig werk levert. Op een dag dat we niet dominant zijn, hebben we daarin een groot voordeel en kunnen we dus alsnog de overwinning pakken. Dat is allemaal te danken aan het team. Door hen blijven we winnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties