F1 Nieuws

Christian Horner tempert enthousiasme Max Verstappen: 'Dat weten we niet'

Christian Horner tempert enthousiasme Max Verstappen: 'Dat weten we niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner tempert enthousiasme Max Verstappen: 'Dat weten we niet'

Christian Horner tempert enthousiasme Max Verstappen: 'Dat weten we niet'
Red Bull Content Pool

Dat Red Bull Racing een goede auto geïntroduceerd heeft in 2024 is inmiddels geen geheim meer. Tijdens de testdagen in Bahrein werd al duidelijk dat de RB20 een verbetering was ten opzichte van de RB19, die in 2023 21 van de 22 races won. Maar volgens Christian Horner betekent de goede start aan het seizoen niet dat het kampioenschap ook al beslist is.

De teambaas en CEO van Red Bull Racing, die nog altijd onderwerp is van een intern onderzoek vanuit het moederbedrijf van het Oostenrijkse raceteam, geeft aan dat er nog veel onzekerheden zijn voor het komende F1-seizoen. Naast het feit dat er op donderdag wat kleine probleempjes waren met de RB20, meent Horner dat ze af moeten wachten wat de concurrentie voor elkaar heeft gebokst in de winterperiode. Red Bull weet namelijk niet precies of iedereen het achterste van de tong heeft laten zien.

"Ik denk dat het weer opnieuw moeilijk is om te veel conclusies te trekken uit de tijden, omdat dat we niet weten hoeveel brandstof iedereen gebruikte en hoeveel vermogen ze van de krachtbron vroegen. We weten alleen wat we zelf doen", begint Horner in Bahrein.

"Maar ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat we een degelijke auto hebben, een goede basis. De feedback van de coureurs was bemoedigend, en je kan zien dat het team een gedurfde stap heeft gezet met de auto. Ze zijn niet conservatief geweest, en ik denk dat het hele team geweldig werk heeft geleverd."

Ook Verstappen doet nog voorzichtig

Hoewel Max Verstappen erg positief was over zijn RB20 na de eerste testdag in Bahrein, durft hij zichzelf nog niet als favoriet weg te zetten, zoals een groot deel van de Formule 1-paddock wel doet. Volgens Max zijn daar nog te veel onzekerheden voor, zoals bijvoorbeeld de voorvleugel van Mercedes.

"We moeten eerst nog even afwachten totdat iedereen hun snelheid laat zien. Als je naar de voorvleugel van Mercedes kijkt, dan ziet die er ook wel heel apart uit. Ik weet natuurlijk niet hoe goed dat werkt, maar bij ons is de balans in ieder geval prima", zo zei Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties