F1 Nieuws

Christijan Albers over Christian Horner: 'Je kop gaat eraf!'

Christijan Albers over Christian Horner: 'Je kop gaat eraf!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christijan Albers over Christian Horner: 'Je kop gaat eraf!'

Christijan Albers over Christian Horner: 'Je kop gaat eraf!'
Red Bull Content Pool

Volgens Christijan Albers bevindt Red Bull Racing-CEO Christian Horner zich in een lastige positie. De teambaas van Max Verstappen wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en inmiddels is er een onafhankelijk onderzoek ingesteld door Red Bull GmbH, het overkoepelende bedrijf van Red Bull Racing. Volgens het Duitse Bild zou Horner namelijk foto's hebben gestuurd naar een vrouwelijke medewerkster van het raceteam.

Op maandagmiddag brachten De Telegraaf en F1-Insider het nieuws als eerst naar buiten, waarna Erik van Haren - de journalist die de rel onthuld heeft - samen met Christijan Albers hun zegje deden in Formule 1 podcast van De Telegraaf. Volgens Albers, die zelf jarenlang actief was in de Formule 1, zal Horner heel veel shit over zich heen krijgen, of hij nu schuldig is of niet. Dat is hoe de huidige social media tewerk gaat.

"Het is allemaal heel lastig, omdat we in een nieuwe wereld leven. Steeds meer berichten van deze aard komen naar buiten en niemand houdt zich nog in. Iedereen spreekt zich erover uit. Dat is alleen ook maar goed, want dit soort dingen moeten niet onder het tapijt geveegd worden", begint Albers zijn betoog.

Maar de Eindhovenaar leeft ook wel mee met Horner. Het is nog helemaal niet bewezen dat hij zich daadwerkelijk grensoverschrijdend gedragen heeft - al weten meerdere nieuwssites dat er genoeg bewijs ligt -, maar de gehele wereld zal een oordeel hebben over de Red Bull-baas. De kop van Horner zal rollen, of dit nu waar is of niet.

"Het is best wel lastig. Ik zit hier met gemengde gevoelens. Of het nu wel is gebeurd of niet... Je kop gaat eraf!"

Serieus probleem

Albers meent daarnaast dat het hoe dan ook lastig gaat zijn voor Horner om aan te blijven als CEO en teambaas van Red Bull Racing. Aangezien er daadwerkelijk een klacht ligt - en deze erg genoeg is voor Red Bull om direct een onafhankelijk onderzoek in te stellen - zal dit gevolgen gaan hebben voor de Brit.

"Hij zit nu in een bepaalde positie, dat het een lastig verhaal gaat worden. Het moet nog bewezen worden, maar de klacht ligt er en het is niet zomaar iets. Hij heeft daardoor een serieus probleem. Dan krijg je ook nog eens de druk, mede van mensen die niet van je gecharmeerd zijn. Die vinden dit natuurlijk geweldig. Hij komt nu dus in een lastige situatie terecht."

Christian Horner heeft overigens zelf aangegeven onschuldig te zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties