F1 Nieuws

'Red Bull vraagt Christian Horner om terug te treden als teambaas'

'Red Bull vraagt Christian Horner om terug te treden als teambaas'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull vraagt Christian Horner om terug te treden als teambaas'

'Red Bull vraagt Christian Horner om terug te treden als teambaas'
Red Bull Content Pool

Op maandagmiddag dropten De Telegraaf en F1-Insider een bom op de Formule 1-paddock. Er zou een onderzoek lopen naar Red Bull Racing-CEO en -teambaas Christian Horner, wegens grensoverschrijdend gedrag. Vanuit Red Bull is inmiddels de bevestiging gekomen dat een onafhankelijke advocaat de zaak inderdaad onderzoekt en dat het bedrijf het hoog opneemt.

Er wordt steeds meer en meer duidelijk over het lopende onderzoek naar Horner. Ook het Duitse Motorsport-Total weet inmiddels wat er is gebeurd en heeft details over de klacht dat tegen Horner is ingediend. Om privacyredenen wordt dit niet gepubliceerd, maar het medium weet wel dat het serieuze aantijgingen zijn. Eind vorige week zouden de beschuldigingen van vermeend ongepast gedrag voor het eerst geuit zijn.

Inmiddels is Red Bull bovenop deze zaak gedoken. Het moederbedrijf van Red Bull Racing neemt de beschuldiging erg serieus en heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de Brit en volgens Motorsport-Total zou er ook al een eerste advies vanuit het energieblikjesconcern aan Horner gegeven zijn: stap op!

Bewijs tegen Horner

Er zou namelijk bewijs geleverd zijn aan het management van Red Bull, waar een compleet dossier is opgebouwd tegen Horner. Dit dossier wordt, naast het onafhankelijke onderzoek, intern onderzocht en eventuele volgende stappen en consequenties worden op het hoogste managementniveau besproken. Christian Horner heeft tot nu toe alleen gereageerd met het bericht dat hij onschuldig is en zich niet kan vinden in de beschuldigingen.

Hoewel Red Bull dit onderzoek het liefst achter gesloten deuren houdt, zijn er toch wat dingen gelekt naar de pers - zoals het feit dat er überhaupt een onderzoek loopt. Maar er is nog meer... Motorsport-Total heeft vernomen dat Christian Horner inmiddels is geadviseerd om zijn rol als teambaas en CEO te verlaten. Horner zou dit advies afgeslagen hebben, gezien hij zichzelf als onschuldig acht.

Vanuit Red Bull of Red Bull Racing komen er geen verdere opmerkingen dan het statement dat op maandagmiddag naar buiten is gebracht. Ook de normaal zo loslippige Helmut Marko heeft aangegeven "Niets te zeggen", over dit onderwerp.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties