F1 Nieuws

'Bild weet reden voor onderzoek naar Red Bull-baas Christian Horner'

'Bild weet reden voor onderzoek naar Red Bull-baas Christian Horner'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Bild weet reden voor onderzoek naar Red Bull-baas Christian Horner'

'Bild weet reden voor onderzoek naar Red Bull-baas Christian Horner'
Red Bull Content Pool

Het Duitse Bild weet de reden voor het lopende onderzoek naar Red Bull-baas Christian Horner. Op maandagmiddag kwamen De Telegraaf en F1-Insider met het nieuws naar buiten dat een onafhankelijke advocaat was aangesteld om een melding van grensoverschrijdend gedrag van Horner te onderzoeken. Dit op aanvraag van Red Bull GmbH.

De CEO en teambaas van Red Bull Racing zou een medewerker van het team onheus bejegend hebben en deze persoon heeft dat gemeld bij het moederbedrijf van het raceteam, het energiedrankjesconcern uit Fuschl am See. Het overkoepelende bedrijf heeft daarop een onderzoek ingesteld, omdat er bewijs tegen Horner zou moeten liggen in een dossier. Dat wist Motorsport-Total te melden. Het Duitse medium kon ook mededelen dat Red Bull inmiddels heeft gevraagd of Horner zijn positie wil verlaten, maar daar is de Brit niet in meegegaan. Horner is namelijk van mening dat hij onschuldig is.

Bild weet reden van onderzoek

Inmiddels heeft ook Bild, het grootste blad van Duitsland, informatie ontvangen over het onderzoek naar Christian Horner. Volgens het dagblad zou Horner foto's gestuurd hebben naar een vrouwelijke medewerker van het raceteam. Dat is het grensoverschrijdende gedrag waar Red Bull over spreekt in het statement.

Eerder op de dag liet het Oostenrijkse bedrijf het volgende weten, na navraag van De Telegraaf: "Nadat het bedrijf op de hoogte is gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, is een onafhankelijk onderzoek gestart. Dit proces, dat al gaande is, wordt uitgevoerd door een externe, gespecialiseerde advocaat. Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek zal zo snel als praktisch mogelijk worden afgerond. Het zou op dit moment niet gepast zijn om verder commentaar te geven."

Het antwoord van Christian Horner was kort, maar krachtig. De Brit zie dat hij zich niet herkende in de beschuldiging en deze dan ook moest ontkennen: "Ik ontken deze beweringen volledig", aldus Horner.

Volgens Bild zou dit onderzoek al meerdere weken lopen en zijn Mark Mateschitz [voor 49% eigenaar van Red Bull] en Oliver Mintzlaff [baas sportafdeling Red Bull] op de hoogte van de beschuldigingen. Zij bepaalden dat een onafhankelijk advocaat een onderzoek moest starten.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties