F1 Nieuws

F1-prominent noemt zwakheid Red Bull en ziet Max Verstappen achter het net vissen

F1-prominent noemt zwakheid Red Bull en ziet Max Verstappen achter het net vissen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-prominent noemt zwakheid Red Bull en ziet Max Verstappen achter het net vissen

F1-prominent noemt zwakheid Red Bull en ziet Max Verstappen achter het net vissen
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers heeft in de Formule 1-podcast van de NOS teruggeblikt op de Grand Prix van Emilia-Romagna. Lammers laat weten waardoor het in de laatste paar rondes billenknijpen was voor Max Verstappen. Ook blikt Lammers vooruit op de aankomende GP in Monaco.

Verstappen begon het raceweekend in Noord-Italië 'on the back foot', zoals de Engelsen dat zouden zeggen. Verstappen had moeite met het vinden van de juiste balans en daardoor wilde het ook maar niet lukken met het vinden van de juiste afstelling voor zijn RB20.

Van vrijdag op zaterdag wist Red Bull het tij echter te keren, want in de derde vrije training kwam Verstappen een heel stuk beter voor de dag. Later die dag zou de Limburger een knappe pole position uit zijn hoge Red Bull-hoed toveren.

Sterk McLaren in slotfase

Op zondag begon Verstappen sterk aan de race. Met name in de eerste stint wist de Limburger flink wat voorsprong op te bouwen ten opzichte van de coureurs achter hem. In zijn tweede stint ging het aanvankelijk ook goed, maar richting het einde van de race kwam McLaren-coureur Lando Norris ineens met rasse schreden dichterbij aan de achterkant van Verstappens RB20.

Uiteindelijk zou Norris net naast de overwinning grijpen, want Verstappen wist het gat naar de Brit rond de zeven á acht tienden van een seconde te houden. Voor nu kon Verstappen dus opgelucht ademhalen, maar na afloop van de race onderkende de 26-jarige coureur dat er werk aan de winkel is voor Red Bull.

Achilleshiel Red Bull

Ook Lammers zag Verstappen moeite hebben in Imola. Tijdens de NOS-podcast geeft de oud-coureur uitleg over waardoor de normaal zo dominante Nederlander ineens achterom moest kijken.

"Imola is een beetje een start-stop circuit. Het is hard remmen en vervolgens korte bochtjes naar links en rechts. Je kunt niet echt lang rechtdoor gaan. Denk bijvoorbeeld aan bochten zoals de Tarzanbocht of andere lang doordraaiende bochten waarin je veel lading op de auto kan zetten. Dat mist de Red Bull een beetje", begint Lammers zijn verhaal.

Verstappen krijgt concurrentie

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Op papier is het Circuit de Monaco een outlier en dus kunnen ook andere teams ineens goed voor de dag komen. Volgens Lammers zal de pikorde echter niet heel veel wijzigen. Wel denkt Lammers dat Red Bull en Verstappen het wel eens heel lastig kunnen krijgen in het prinsdom.

"Ik denk dat ze (Red Bull, red.) het best wel moeilijk gaan krijgen in Monaco. Ferrari zou wel eens heel erg goed uit de verf kunnen komen in Monaco. Verder zal het een gevecht worden tussen McLaren en Red Bull", aldus Lammers.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties