F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet gedonder ontstaan bij Red Bull: 'Dan heb je echt een probleem'

Viaplay-analist ziet gedonder ontstaan bij Red Bull: 'Dan heb je echt een probleem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet gedonder ontstaan bij Red Bull: 'Dan heb je echt een probleem'

Viaplay-analist ziet gedonder ontstaan bij Red Bull: 'Dan heb je echt een probleem'
Red Bull Content Pool

Viaplay-analist en voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers heeft in de Formule 1-podcast van De Telegraaf teruggeblikt op het raceweekend in Imola. Met name de ondermaatse prestatie van Sergio Pérez kwam aan bod.

Pérez rijdt al sinds 2021 bij Red Bull en heeft in die tijd nooit een echte vuist kunnen maken richting Max Verstappen. Er waren echter wel seizoenen waarin hij sterk begon en er ook daadwerkelijk uitzag als een echte uitdager van de Nederlander, maar naarmate het seizoen vorderde werd duidelijk dat Pérez de snelheid niet had om zijn Red Bull-teamgenoot bij te benen.

Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld het geval. Voorafgaand aan de vijfde race van het seizoen was het verschil tussen Verstappen en Pérez zes punten, maar in Abu Dhabi (de laatste race van het jaar) was dat verschil opgelopen tot 290 punten (in het voordeel van Verstappen).

Pérez levert

Dit seizoen is Pérez net zoals afgelopen jaar sterk aan het seizoen begonnen. Het enige verschil met afgelopen jaar is dat de Mexicaan niet meer te horen is over zijn titelaspiraties. Het lijkt erop alsof Pérez genoegen heeft genomen met een bijrol binnen Red Bull.

Voorafgaand aan de race in Imola deed Pérez wat hij moest doen vanuit die bijrol. In de eerste zes races stond hij immers vier keer op het podium en daardoor was hij keurig achter Verstappen te vinden in het rijderskampioenschap.

Lastig Imola-weekend

Na zijn minder goed weekend in Imola - een crash in de derde vrije training, P11 in de kwalificatie en P8 in de race met een achterstand van bijna 55 seconden op teamgenoot Verstappen - is Pérez echter afgezakt naar de derde stek in het rijderskampioenschap.

In de Formule 1-podcast van De Telegraaf heeft Albers het dan ook over de prestaties van de Mexicaanse Red Bull-coureur. "Als Red Bull niet snel genoeg is, dan heb je gewoon echt een probleem met zo'n teamgenoot (als Pérez, red.). Ik ben steeds opnieuw verrast dat ze (de Red Bull-top, red.) dat niet inzien. Ik vraag me dan af hoe zo'n debrief wordt gedaan bij Red Bull", begint Albers zijn betoog.

Problemen op komst voor Red Bull

In Miami Gardens en Imola werd duidelijk dat Red Bull niet meer in de luxepositie van afgelopen seizoen zit. Met andere woorden: Verstappen rijdt niet meer twintig seconden weg bij de rest van het veld. Volgens Albers kan de mindere vorm van Pérez wel eens voor gedonder gaan zorgen bij Red Bull als de concurrentie dichterbij blijft komen.

"Als je je ineens niet meer in die luxepositie bevindt, en dat roep ik nu al twee of drie seizoenen, dan heb je wel echt een probleem. Hij (Pérez, red.) komt gewoon snelheid tekort en dat zie je als hij er ineens niet meer bij staat. Dan heb je dus gewoon echt een probleem. De ene coureur staat op P1 en de andere op P11. Dat is niet een klein beetje, dat is gewoon veel te veel", aldus de oud-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties