F1 Nieuws

Damon Hill uit kritiek op gedrag Toto Wolff: 'Hij klinkt onbeleefd'

Damon Hill uit kritiek op gedrag Toto Wolff: 'Hij klinkt onbeleefd'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Damon Hill uit kritiek op gedrag Toto Wolff: 'Hij klinkt onbeleefd'

Damon Hill uit kritiek op gedrag Toto Wolff: 'Hij klinkt onbeleefd'
LAT Images/BSR Agency

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill heeft zich kritisch uitgelaten over Toto Wolff. Na de Grand Prix van Italië, waar Max Verstappen zijn tiende race op rij won en alleen het record aanvoert, liet Wolff weten dat dat record 'compleet irrelevant' was.

De Mercedes-baas klonk nogal zuur toen Ted Kravitz van Sky Sports vroeg hoe Wolff naar de prestatie van Verstappen keek. Volgens de Oostenrijker betekende het record voor meeste zeges op rij helemaal niks voor hem, omdat dit een statistiek voor Wikipedia is. En 'niemand leest dat', zei Wolff.

Als Damon Hill deze uitspraak terugluistert kan hij zijn oren bijna niet geloven. Is het echt Toto Wolff die dit zei. De Brit heeft altijd het idee gehad dat Wolff een nette en respectvolle man was, maar dat liet hij afgelopen week niet zien. Net als Martin Brundle is Hill dan ook een beetje teleurgesteld in de Mercedes-baas.

"Het klonk een beetje onbeleefd en niet erg hoffelijk, en totaal niet als Toto omdat hij meestal erg sportief is", begint Hill bij Sky. Hij heeft wel een idee waar deze uitspraak vandaan komt: "Ik denk dat dit pijn doet bij hem. Ze weten hoe het is om te domineren en nu kwamen ze niet eens op het podium."

"Ze lijken een beetje in de war en kunnen maar niet bedenken wat ze moeten doen, maar wie kan dat wel? Ferrari deed het geweldig in Monza - het circuit paste bij hun auto, denk ik - maar het lijkt erop dat overal waar we komen, Red Bull de overhand heeft en we moeten gewoon toekijken hoe dit zich ontvouwt."

Max Verstappen is speciaal

Naast het feit dat Hill geen fan is van de manier waarop Wolff zich uitliet over één van zijn concurrenten, wil de Brit ook dat Verstappen wat meer credits krijgt voor zijn prestaties. Volgens de wereldkampioen van 1996 kijken we op dit moment naar iets héél bijzonders en moet Max daar de complimenten voor krijgen.

"Hij heeft iets bereikt wat niemand anders ooit heeft gedaan en het Red Bull-team heeft 24 van de 25 Grand Prix gewonnen. Ze hebben dit jaar 14 races gewonnen en dat is een ongelooflijk record, maar je kunt het niet alleen aan de auto toeschrijven. Deze man is speciaal", zegt Hill over Verstappen.

"Gedurende zijn hele carrière, vanaf het moment dat hij in de F1 kwam, heeft hij dingen gedaan die nog niemand eerder heeft gedaan, en hij blijft zich dit seizoen verbeteren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties