F1 Nieuws

Toto Wolff haalt schouders op na recordzege Max Verstappen

Toto Wolff haalt schouders op na recordzege Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff haalt schouders op na recordzege Max Verstappen

Toto Wolff haalt schouders op na recordzege Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het circuit van Monza zijn twaalfde overwinning van het seizoen geboekt. Ook heeft de Nederlander zijn tiende achtereenvolgende overwinning bijgeschreven en daarmee heeft Verstappen een nieuw record in handen. Gevraagd naar het record van de Nederlander geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff aan dat de zege van de Nederlander hem niet zoveel doet.

Vanaf de dag dat duidelijk werd dat Verstappen en Red Bull in 2021 konden vechten voor de beide wereldtitels is er een echte tweedeling ontstaan tussen het Red Bull- en Mercedes-kamp. Vooral na aanvaringen op de baan tussen Verstappen en Lewis Hamilton was er de nodige ophef online en in de paddock. Met name Red Bull-teambaas Christian Horner en Wolff gooiden in de paddock met figuurlijke modder om elkaars prestaties onderuit te halen.

Verschillende seizoenen

Die haat en nijd werd versterkt toen Red Bull haar zaakjes een jaar later wél op orde had en Mercedes niet. Verstappen reed na een gevecht te hebben gehad met Ferrari-coureur Charles Leclerc naar zijn tweede wereldtitel, terwijl Mercedes in de eerste seizoenshelft aan het spartelen was en in sommige races zelfs buiten de punten over de streep kwam.

Inmiddels is Mercedes op de weg terug naar de top van het veld, maar nog altijd zijn Red Bull en Verstappen een maat te groot voor de formatie uit Brackley. Een trap tegen het zere been van Wolff, die maar wat graag ziet dat zijn equipe weer vooraan in het veld mee kan doen om de overwinningen.

Niemand leest Wikipedia

Wanneer Wolff wordt gevraagd naar Verstappens record voor de meeste achtereenvolgende overwinningen, wordt goed duidelijk dat men bij Mercedes niet zoveel geeft om de huidige prestaties van Verstappen en Red Bull. "Toen wij dominant waren, was het heel anders, want toen vochten er twee auto's voor de overwinning. Ik denk niet dat hij (Verstappen, red.) erg veel om records geeft. Dat doen wij ook niet, aangezien niemand Wikipedia leest", aldus de Oostenrijker na afloop van de GP van Italië.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties