F1 Nieuws

Daniel Ricciardo heeft zijn pijlen volledig gericht op het zitje naast Max Verstappen

Daniel Ricciardo heeft zijn pijlen volledig gericht op het zitje naast Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo heeft zijn pijlen volledig gericht op het zitje naast Max Verstappen

Daniel Ricciardo heeft zijn pijlen volledig gericht op het zitje naast Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Als Daniel Ricciardo een zitje aan mag wijzen, waar hij vanaf 2025 plaats wil nemen, zal dat het zitje naast Max Verstappen zijn. Op dit moment rijdt Sergio Pérez naast de Nederlander bij Red Bull Racing, maar het contract van de zesvoudig Grand Prix-winnaar loopt na dit seizoen af. Net als de afgelopen twee seizoenen is Pérez redelijk sterk aan zijn 'laatste' jaar begonnen, maar telkens viel hij gedurende het seizoen weg.

Vooral in 2023 viel Checo zwaar door de mand bij Red Bull Racing en was een vertrek van de Mexicaan logischer dan een contractverlenging. Om te voorkomen dat hij weggestuurd wordt, gaat Pérez nu alles op alles zetten om in de buurt van Verstappen te blijven en iedere race een één-twee te scoren voor het team, wat in Bahrein en Saoedi-Arabië al gelukt is.

Echter, mocht dat plan mislukken en Pérez krijgt alsnog te horen dat hij Red Bull Racing moet verlaten, staat er een coureur met ervaring in het Oostenrijkse team te trappelen om zijn zitje over te nemen. Daniel Ricciardo, die aankomend weekend zijn thuisrace rijdt, heeft zijn pijlen volledig gericht op het zitje van Pérez. In aanloop naar zijn thuisrace heeft de Australiër een interview met The Age, waarin hij duidelijk maakt dat hij niets liever wil dan bij Red Bull zijn carrière afsluiten.

"Terugkomen bij de Red Bull-familie, dat is de droom - mijn carrière afsluiten als Red Bull-coureur zou perfect zijn. Ik kijk nog niet naar het einde ... maar als ik daar terug zou komen, zal ik ervoor zorgen dat ik daar eindig", aldus Ricciardo, die tussen 2016 en 2018 de teamgenoot was van Max Verstappen.

Afrekenen met Tsunoda

Maar als Ricciardo terug wil keren bij Red Bull, moet hij niet alleen hopen dat Pérez een slecht jaar heeft. Hij moet zelf ook eerst afrekenen met Yuki Tsunoda, iets wat geen gemakkelijke taak is. In Bahrein werd duidelijk dat zowel Ricciardo als Tsunoda graag naar Red Bull Racing gaan, waardoor er veel druk op hun schouders staat en de emoties nogal hoog op kunnen lopen. Volgens Ricciardo heeft niemand daar baat bij als Tsunoda en hij ruzie gaan maken binnen het team.

"Waar ik nu ben in mijn carrière en waarschijnlijk gewoon mijn leeftijd ... niemand zal er baat bij hebben dat we een rivaliteit of iets dergelijks hebben vanaf race één van een lang seizoen. Zeker niet als het team nieuw personeel heeft. Iedereen probeert elkaar op te peppen en zichzelf en het vertrouwen op te bouwen, wij moeten hen daarbij helpen. Wat er aan het einde van de race [in Bahrein, red.] gebeurde was niet geweldig, maar twee uur later kwamen we uit een vergadering [en] hebben we het team op een betere plek gezet dan het was", aldus Danny Ric.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties