F1 Nieuws

Daniel Ricciardo schiet volledig uit zijn slof tijdens interview na woorden Lance Stroll

Daniel Ricciardo schiet volledig uit zijn slof tijdens interview na woorden Lance Stroll
BSR Agency
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo schiet volledig uit zijn slof tijdens interview na woorden Lance Stroll

Daniel Ricciardo schiet volledig uit zijn slof tijdens interview na woorden Lance Stroll
BSR Agency

Daniel Ricciardo is woedend op Lance Stroll, nadat laatstgenoemde vol in de achterkant van de RB-01 van Ricciardo reed, tijdens de eerste safety car herstart in China. De Australiër was eerst kwaad, waarna hij af was gekoeld toen hij uit de auto stapte, maar toen hij te horen kreeg wat Stroll over de crash had gezegd over de radio, begon zijn bloed te koken.

In de paddock laat Ricciardo niks heel van Lance Stroll, als hij de internationale media te woord staat. De achtvoudig Grand Prix-winnaar heeft de beelden van de crash in de hairpin teruggekeken en kon slechts één conclusie trekken: Stroll zat gewoonweg niet op te letten. De Canadees was naar de binnenkant van de bocht aan het kijken, waardoor hij niet doorhad dat de auto's voor hem af aan het remmen waren en hij vol in de diffuser van Ricciardo knalde.

De Visa Cash App RB-coureur had eerst nog wat begrip voor de crash, omdat dit soort incidenten weleens vaker voorkomen, maar toen Ricciardo hoorde dat Stroll hem 'een idioot' had genoemd en claimde dat Ricciardo de oorzaak was van deze crash, ging de Australiër he-le-maal los in de paddock. De normaal goedlachse Ricciardo kookte over van woede en schoot uit zijn slof over Stroll.

"Ik begon langzaam te kalmeren en toen kreeg ik te horen wat Lance [Stroll, red.] van het incident vond. En blijkbaar ben ik een idioot en het was mijn schuld. Dat deed mijn bloed koken. Want het is zo duidelijk als wat - en het is ook nog eens achter een safety car. Het enige wat je moet doen is kijken naar de auto voor je, we kunnen namelijk niet voorspellen wat de leider gaat doen", begint Ricciardo tegenover o.a. The-Race.

"Ik doe mijn best om niet te zeggen wat ik eigenlijk wil zeggen... Maar 'fuck that guy'. En dan ben ik eigenlijk nog te aardig. Als dat is wat hij denkt [dat Ricciardo fout zat, red.], dan tja... Als hij hier geen verantwoordelijkheid voor neemt, kan niemand die jongen meer helpen."

Stroll is zich van geen kwaad bewust

Lance Stroll zelf is zich overigens van geen kwaad bewust. De Canadees is van mening dat zijn straf volledig onterecht is en dat iemand vooraan het veld eigenlijk schuldig was aan dit incident. Stroll had, volgens Stroll zelf, geen tijd meer om te reageren.

"Ik had niet genoeg tijd om te reageren en contact met Daniel te vermijden. Het is frustrerend, omdat ik uiteindelijk een penalty kreeg, maar het incident werd veroorzaakt door iemand vooraan, die plotseling remde."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties