F1 Nieuws

'Datum voor Grand Prix van Las Vegas bekendgemaakt'

'Datum voor Grand Prix van Las Vegas bekendgemaakt'
©Mathieu Lebreton
F1 Nieuws

'Datum voor Grand Prix van Las Vegas bekendgemaakt'

'Datum voor Grand Prix van Las Vegas bekendgemaakt'
©Mathieu Lebreton

Volgens Motorsport.com is de datum voor de inaugurele Grand Prix van Las Vegas bekend. Het medium weet te melden dat de race in het weekend van 16, 17 en 18 november zal worden verreden in 2023.

Met die datum wordt de GP voorafgaand aan het laatste raceweekend in Abu Dhabi verreden. De organisatie van de race in de gokstad heeft een vijfjarig contract met Liberty Media (eigenaar F1) gesloten.

Het was eerder niet duidelijk wanneer de nu al fameuze race zou worden verreden. Nu is dat volgens Motorsport.com wél duidelijk. Het is aannemelijk dat de race in Las Vegas als laatste race op de kalender wilde staan. Dit is echter niet mogelijk vanwege het contract dat het Yas Marina Circuit heeft gesloten met de Formule 1. De race in de oliestaat blijft voorlopig dus de laatste race van een F1-seizoen.

Aankoop van grond

Met de aankondiging van de race in Las Vegas eerder dit jaar, laat Liberty Media zien dat het een enorme expansiedrift heeft. Voorheen werd er immers alleen in Austin geracet, maar nu kennen de Verenigde Staten ook races in Miami en volgend jaar dus in Las Vegas.

Toch heeft de race in Las Vegas meer haken en ogen dan vooraf gedacht. Vanwege de drukke hoofdstraat (ook wel 'The Strip' genoemd) is er weinig ruimte voor een paddockgebouw en bijbehorende faciliteiten. Daarom heeft de Formule 1 eerder dit jaar een braakliggend stuk grond gekocht in Las Vegas ter waarde van 240 miljoen dollar.

Op dit stuk grond moet een vast pitgebouw met bijbehorende paddock worden gebouwd. Of de bouw al is gestart is niet bekend.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties