F1 Nieuws

Dé grote kanshebber tweede zitje Red Bull Racing genoemd: 'De nummer één op het lijstje'

Dé grote kanshebber tweede zitje Red Bull Racing genoemd: 'De nummer één op het lijstje'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dé grote kanshebber tweede zitje Red Bull Racing genoemd: 'De nummer één op het lijstje'

Dé grote kanshebber tweede zitje Red Bull Racing genoemd: 'De nummer één op het lijstje'
Red Bull Content Pool

Volgens Formule 1-presentator en -schrijver Lawrence Barretto staat Daniel Ricciardo hoog op het lijstje van vervangers voor Sergio Pérez bij de Red Bull-top. Mocht de Mexicaan dus niet presteren komend seizoen, dan is de kans groot dat Ricciardo naar voren wordt geschoven als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Voor Pérez was afgelopen seizoen zwaar. De Mexicaan kwam er alleen in de eerste paar raceweekenden aan te pas om de snelheid van zijn Nederlandse teamgenoot te evenaren, maar naarmate de hype rondom zijn mogelijke eerste wereldtitel toenam, brak de Mexicaan onder de druk.

In Miami Gardens begon de coureur uit het Mexicaanse Guadalajara namelijk vanaf pole position en had hij een zeer grote kans om de race te winnen. Verstappen begon immers vanaf de negende stek na een fout in de kwalificatie en een latere rode vlag. Toch wist Pérez de race niet te winnen.

Verstappen sneed namelijk als een warm mes door de boter en ging de ene na de andere coureur voorbij, waaronder ook zijn Red Bull-teamgenoot. Na afloop van de race in Miami Gardens wist Pérez tijdens vijf achtereenvolgende kwalificaties niet door te komen naar Q3.

Dat terwijl Verstappen tijdens die vijf raceweekenden vanaf pole position naar de overwinning reed. Richting de zomerstop herpakte Pérez zich enigszins, maar na de zomerstop ging het opnieuw bergafwaarts voor de Mexicaanse coureur. Uiteindelijk wist Pérez de tweede stek in het rijderskampioenschap te claimen en dus was zijn seizoen toch nog goed afgelopen.

Druk op de ketel

Ondanks zijn tweede stek in het rijderskampioenschap staat de druk er komend seizoen vol op bij Pérez. ZIjn contract loopt namelijk af na 2024 en Ricciardo staat te popelen bij AlphaTauri om terug te keren naast zijn oud-teamgenoot Max Verstappen. Volgens Barretto maakt de Australiër ook een goede kans om terug te keren naar het hoofdteam van Red Bull.

"Momenteel kunnen we aannemen dat Ricciardo bovenaan het lijstje met potentiële vervangers (van Pérez, red.) staat bij de Red Bull-top. De Australiër zal aankomend seizoen op zijn allerbest moeten presteren. AlphaTauri gaat namelijk een flinke stap vooruit zetten denken veel insiders en dus is de kans groot dat Ricciardo beter zal gaan presteren", aldus de Formule 1-presentator.

Mocht Ricciardo goede dingen laten zien in de AlphaTauri-bolide, dan speelt hij zichzelf (nog meer) in de kijker bij de Red Bull-top. Het enige gelukje dat Ricciardo dan moet hebben, is dat Pérez zich van zijn mindere kant laat zien. Andersom werkt het natuurlijk hetzelfde.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties