F1 Nieuws

Thuisrace Max Verstappen gaat op de schop in aanloop naar 2024-editie

Thuisrace Max Verstappen gaat op de schop in aanloop naar 2024-editie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Thuisrace Max Verstappen gaat op de schop in aanloop naar 2024-editie

Thuisrace Max Verstappen gaat op de schop in aanloop naar 2024-editie
Red Bull Content Pool

Het circuit van Zandvoort zal er voor de editie van aankomend seizoen ietwat anders uitzien. Het circuit in de Noord-Hollandse duinen ondergaat momenteel namelijk een flinke transformatie. Zo wordt met name het pitgebouw flink aangepakt.

Jarenlang bleef men om de hete brij heen draaien: zou de Formule 1 namelijk terugkeren naar Nederland nu Max Verstappen succesvol was in de koningsklasse van de autosport? In 2019 kwam er een antwoord op die vraag, want toen werd bekend dat het circuit in de Noord-Hollandse badplaats een akkoord had bereikt met de Formule 1.

In 2020 zou de race voor het eerst sinds 1985 terugkeren, maar door de coronapandemie werd de rentree van de race met een jaar uitgesteld. Sindsdien zijn er drie edities van de race verreden, met in 2024 en -25 nog twee races.

Aanpassingen

Voor de komst van de Formule 1 werden er in 2020 al de nodige veranderingen doorgevoerd aan de baan. Zo werden er kombochten gerealiseerd en werden er ook de nodige veranderingen doorgevoerd aan de infrastructuur op en rondom het circuit.

Nu, ruim drie jaar later, is de circuitorganisatie echter nog niet klaar met de verbouwingen. Momenteel wordt de pitstraat namelijk verlengd en wordt het pitgebouw aangepakt om er een multi-inzetbare ruimte van te maken. Hierdoor kan het circuit gedurende het Formule 1-raceweekend meer ruimte bieden aan de tien teams én wordt er ruimte geboden voor de komst van een mogelijk elfde team. Buiten de Formule 1 om is de nieuwe ruimte beschikbaar als zakelijke ruimte.

Horeca 'op de schop'

Daarnaast zal ook de horecagelegenheden in het huidige pitgebouw op de schop gaan. Bernie's Bar & Kitchen en Mickey's Bar zullen niet verdwijnen, maar worden gemoderniseerd om zo beter aan te sluiten op de andere veranderingen op het circuit van Zandvoort. Verwacht wordt dat de werkzaamheden komend voorjaar ten einde zijn. De Grand Prix van Nederland wordt in het weekend van 23, 24 en 25 augustus verreden.

De foto's van het aangepaste circuit (nu nog renders) zijn te bekijken via deze link.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties