F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen op afgelasting Formule 1 GP van Emilia-Romagna

De reactie van Max Verstappen op afgelasting Formule 1 GP van Emilia-Romagna
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen op afgelasting Formule 1 GP van Emilia-Romagna

De reactie van Max Verstappen op afgelasting Formule 1 GP van Emilia-Romagna
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Emilia-Romagna gaat officieel NIET DOOR. Door de overstromingen in Emilia-Romagna (regio van Italië) ligt de focus op dit moment op het helpen van getroffenen en kunnen de hulpdiensten er nu geen Formule 1-race bij hebben.

De Formule 1 begreep dit volledig en heeft samen met de organisatie en de hulpdiensten besloten om de race af te lasten, waardoor de kalender nog maar 22 races zal bevatten - in 2022 werd de GP van China van dit seizoen ook al geannuleerd.

De overstromingen in het gebied hebben er voor gezorgd dat er al meerdere personen zijn overleden en veel mensen zijn (een deel van) hun huis kwijt. Ook het circuit in Imola werd niet bespaard, welke onder water kwam te staan door de overstroming van de rivier Santerno, die pal langs het circuit loopt.

Reactie Max Verstappen

Inmiddels heeft het nieuws ook alle teams en coureurs bereikt en De Telegraaf vroeg Max Verstappen direct om zijn reactie. De leider in het kampioenschap, die in 2021 én 2022 de Grand Prix op Imola wist te winnen, is het helemaal eens met de beslissing om de race af te lasten.

Voor nu is het hulp regelen voor de getroffenen een stuk belangrijker dan een Formule 1-race, meent de Red Bull-coureur.

"Veiligheid en hulp voor de mensen die het echt nodig hebben, is het allerbelangrijkste. Daar moet de zorg eerst naartoe. Het lijkt mij dus niet meer dan logisch dat we op dit soort momenten niet gaan racen", aldus de regerend wereldkampioen.

Formule 1 wil hulpdiensten ontzien

Het is een lastig besluit om een Formule 1-race te annuleren, aangezien er veel geld mee gemoeid is en er duizenden fans tickets hebben gekocht voor het evenement. Maar in een statement laat de F1 weten dat het de hulpdiensten op dit moment niet nóg verder onder druk wil zetten.

"De beslissing is genomen omdat het niet mogelijk is het evenement veilig te laten doorgaan voor onze fans, de teams en ons personeel. Het zou niet juist zijn om de lokale autoriteiten en hulpdiensten in deze moeilijke tijd nog meer onder druk te zetten", aldus de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties