F1 Nieuws

Christian Horner spreekt van 'paranoïde' relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez

Christian Horner spreekt van 'paranoïde' relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner spreekt van 'paranoïde' relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez

Christian Horner spreekt van 'paranoïde' relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Momenteel is Red Bull heer en meester in de Formule 1 en dat zorgt voor een bijzondere dynamiek binnen het team. Ineens zijn Max Verstappen en Sergio Pérez namelijk elkaars grootste rivaal voor de wereldtitel. Volgens teambaas Christian Horner is het daarom van belang om te alle tijden de rust te bewaren en de beide coureurs te laten weten dat ze gelijk worden behandeld.

De eerste vijf races van het seizoen werden allemaal gewonnen door een Red Bull-coureur. Daarnaast werden vier van de vijf races afgesloten met een 1-2 finish voor de Oostenrijkse formatie. Door deze vliegende start staat Red Bull 122 punten voor op de nummer twee in het constructeurskampioenschap Aston Martin. Ook in het rijderskampioenschap maakt Red Bull de dienst uit. Verstappen staat immers 44 punten voor op Fernando Alonso, die derde staat met 75 punten.

Transparantie

Tijdens een interview met de Financial Times laat Horner weten dat de goede seizoenstart van zijn team ook nadelige gevolgen heeft. Zowel Verstappen als Pérez willen immers voor de titel vechten, maar de coureurs rijden bij hetzelfde team en moeten dus samenwerken om zoveel mogelijk punten binnen te halen voor het constructeurskampioenschap.

Volgens Horner zijn er binnen zijn team geen spanningen tussen Verstappen en Pérez. De Brit laat weten dat dit komt door de open en transparante communicatie binnen Red Bull. "Het is belangrijk om transparant te zijn en aan verwachtingsmanagement te doen. We herinneren ze (Verstappen en Pérez, red.) eraan dat ze voor een team rijden en niet voor zichzelf. Het draait niet alleen maar om hen."

Horner laat verder weten dat zijn coureurs tijdens de race wel degelijk aan zichzelf denken, maar vooralsnog respectvol met elkaar racen. "Tijdens de briefings begrijpen ze dat, maar als de helm op gaat dan lijken ze het te zijn vergeten. In Miami raceten Max en Sergio echter hard en fair met elkaar."

Paranoia

Volgens Horner wordt er open en transparant gecommuniceerd met zijn coureurs, maar toch moet Red Bull ervoor waken dat er geen achterdocht insluipt bij Verstappen en Pérez. Te alle tijden moeten de beide rijders namelijk weten dat er niemand wordt voorgetrokken binnen Red Bull. "Het belangrijkste is dat we ervoor zorgen dat er geen enkele coureur paranoïde wordt. Ze moeten allebei weten dat ze gelijk worden behandeld."

Horner zegt zelfs dat er tijdens de briefings na afloop van iedere sessie wordt gewisseld tussen coureurs als het gaat om wie er als eerste mag spreken. "Tijdens de breefings wisselen we met de coureurs wie er als eerste iets mag zeggen", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties