F1 Nieuws

De reactie van Toto Wolff op het aankomende vertrek van Lewis Hamilton: 'Echter...'

De reactie van Toto Wolff op het aankomende vertrek van Lewis Hamilton: 'Echter...'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

De reactie van Toto Wolff op het aankomende vertrek van Lewis Hamilton: 'Echter...'

De reactie van Toto Wolff op het aankomende vertrek van Lewis Hamilton: 'Echter...'
Mercedes F1 Media

Het bericht waar Toto Wolff op hoopte nooit te hoeven horen is uitgesproken door Lewis Hamilton: hij gaat Mercedes verlaten. De Brit, die sinds 2013 onderdeel is van het team uit Brackley, heeft besloten om na dit seizoen te vertrekken bij Mercedes en een avontuur bij Ferrari na te jagen. Voor Wolff was dit een klap in het gezicht.

In de afgelopen weken kwam er telkens goed nieuws naar buiten bij Mercedes. Eerst besloot Toto Wolff langer bij het team te blijven en verlengde hij zijn contract, waarna ook technisch directeur James Allison besloot om zijn contract te verlengen. Daarnaast bracht Anthony Davidson wat tijd door in de W15 in de simulator, waarna de testcoureur moest bekennen dat deze bolide voor het eerst in twee jaar tijd weer 'als een echte auto aanvoelde'.

Maar om succesvol te zijn als team moet er ook een sterke en gemotiveerde coureur in die auto zitten. Dat leek Mercedes ook te hebben in Lewis Hamilton, die samen met Mercedes al zes titels wist te winnen, maar op donderdag maakte de Brit bekend dat hij zou vertrekken en naast Charles Leclerc zou gaan plaatsnemen bij Ferrari.

Reactie Toto Wolff

Voor Toto Wolff was dit een pijnlijk bericht vanuit zijn stercoureur, maar stiekem had de Oostenrijker er al rekening mee gehouden. Volgens Wolff had hij altijd het idee in zijn achterhoofd gehouden dat de samenwerking met Hamilton ooit zou stoppen, al had hij liever nog jaren Hamilton in zijn team gehad.

"Als teamcoureur is onze relatie met Lewis de meest succesvolle die de sport ooit heeft gekend en dat is iets waar we met trots op kunnen terugkijken. Lewis zal altijd een belangrijk deel uitmaken van de autosporthistorie van Mercedes. We wisten echter dat onze samenwerking op een gegeven moment tot een natuurlijk einde zou komen en die dag is nu gekomen", begint Wolff.

"We accepteren Lewis' beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan en onze mogelijkheden voor de toekomst zijn opwindend om over na te denken. Maar voor nu hebben we nog één seizoen te gaan en we richten ons op het racen om een sterk 2024 neer te zetten."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties