F1 Nieuws

De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Miami

De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Miami
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Miami

De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Miami
DPPI/BSR Agency

Wie had verwacht dat het altijd zonnig is in Miami, zal dit weekend mogelijk het tegendeel bewezen worden. Volgens de huidige weersvoorspelling staan de vlaggen strak langs het Miami International Autodrome en is er tijdens de Sprint een kans op regen.

Hoewel er in de voorgaande jaren op het circuit van Miami geen vuiltje aan de lucht was, zouden er dit weekend wél de nodige druppels kunnen vallen. Vooral de vrijdag en zaterdag kunnen te maken krijgen met wat onaangenamere weersomstandigheden. Tijdens de Grand Prix op zondag blijft het vooralsnog droog.

Vrijdag 3 mei: Vrije training en sprintkwalificatie

Er wordt een voornamelijk zonnige openingsdag verwacht voor het F1-weekend in Miami, maar het belooft wel hard te gaan waaien. Volgens de huidige weersvoorspellingen is er een kans op windstoten van maar liefst 40 km/h, wat zich vertaald naar windkracht 6, een windkracht waarbij het vasthouden van een paraplu al een aardige uitdaging wordt.

Bij snelheden van zo'n 300 km/h kunnen die windstoten zich nog wel eens gaan mengen met de balans van de auto. Verder is de temperatuur wel uiterst aangenaam, zo rondom de 27°C. De kans op regen is met lager dan 20 procent vrij minimaal.

Zaterdag 4 mei: Sprintrace en kwalificatie

De zaterdag wordt de minste dag, met zo'n 30 procent kans op regen en voornamelijk stapelwolken. Dit zal vooral in de middag zijn, in de avond klaart het in Miami weer op. De temperatuur blijft wel gelijk, er wordt weer zo'n 27°C graden verwacht tijdens de sprintrace.

Zondag 5 mei: Grand Prix van Miami

Naar verwachting hebben we dit weekend een droge Grand Prix in Miami. Aan het begin van de dag zal er weer wat bewolking zijn, met een lichte kans op een bui, maar dit trekt door de loop van de middag weg en zal er tijdens de race een lekker zonnetje schijnen. Ook op de zondag blijft het kwik steken rond de 27°C.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties