F1 Nieuws

Mercedes wil seizoen nieuw leven inblazen met updates in Miami

Mercedes wil seizoen nieuw leven inblazen met updates in Miami
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes wil seizoen nieuw leven inblazen met updates in Miami

Mercedes wil seizoen nieuw leven inblazen met updates in Miami
Michael Potts/BSR Agency

Mercedes introduceert aankomend weekend haar eerste updates van dit seizoen. Volgens Sky Sports zorgen de aanpassingen voor een verbetering van de balans in de auto, wat vooralsnog de grootste boosdoener is voor het Duitse raceteam.

Lewis Hamilton staat met 19 punten op de negende plek in het rijderskampioenschap, de slechtste seizoenstart voor de Brit ooit. Hiernaast heeft ook George Russell met maar één finish in de top vijf zijn stempel nog niet kunnen drukken. Een vroeg upgradepakket zal door de twee Engelsmannen dan ook met open armen verwelkomt worden.

De upgrades zullen vooral verbeteringen toebrengen aan de huidige balans van de Mercedes W15, die tot nu toe moeilijk te besturen blijkt. Door een verkeerde afstelling van de auto, gepaard met de eerdergenoemde balansproblemen, moest Hamilton in Shanghai starten vanaf de 18e plaats. Dit soort gebeurtenissen hoopt het team van Mercedes nu niet meer te zien.

James Alisson, de technisch directeur van Mercedes, sprak over de upgrades: "Wij hebben aanpassingen gedaan aan zowel de set-up als nieuwe onderdelen geïntroduceerd. Nu is het aan ons om in de aankomende races deze te optimaliseren. Dat is een uitdaging."

"Ik wil graag benadrukken dat het ons in het verleden vaker is gelukt om upgrades toe te passen die ons terug in het zadel hielpen, wij kunnen niet wachten tot die dag hier aanbreekt", voegt Alisson verder hier aan toe.

Hamilton kalm over huidige situatie

Ondanks de problemen lijkt Lewis Hamilton zich niet teveel zorgen te maken over zijn slechte seizoenstart. Volgens teambaas Toto Wolff is de Engelsman ''Verrassend kalm, hij is totaal niet zichzelf." Wolff suggereerde dat hij misschien met zijn hoofd al bij zijn overstap naar Ferrari zit. Hamilton gaat bij Ferrari maar liefst 100 miljoen euro per jaar verdienen, wat hem weer de best betaalde coureur van de grid zou maken. Hamilton heeft echter aangegeven dat hij zich volledig focust op het huidige seizoen en zijn tijd bij Mercedes zo goed mogelijk wil afsluiten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties