F1 Nieuws

'Max Verstappen kan in Miami nog rekenen op diensten van Adrian Newey'

'Max Verstappen kan in Miami nog rekenen op diensten van Adrian Newey'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen kan in Miami nog rekenen op diensten van Adrian Newey'

'Max Verstappen kan in Miami nog rekenen op diensten van Adrian Newey'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen zal op het Miami Autodrome nog kunnen rekenen op de diensten van Red Bull-topontwerper Adrian Newey. Volgens Formule1.nl zal de Britse engineer namelijk nog 'gewoon' aanwezig zijn in Miami voor de aanstaande GP.

Newey staat te boek als een van de, al dan niet dé beste Formule 1-ontwerper of all time. De man uit het Britse Stratford-upon-Avon werkte in zijn Formule 1-loopbaan als engineer bij teams als March, Leyton House, Williams, McLaren en Red Bull. In die tijd zijn de designs van Newey goed geweest voor maar liefst twaalf rijderstitels en dertien constructeurstitels.

Red Bull-samenwerking komt ten einde

Newey maakte na zijn tijd bij het team van McLaren in 2006 de overstap naar Red Bull. Sindsdien heeft Newey in die hoedanigheid bijgedragen aan zeven rijderstitels en zes constructeurstitels. Aan de uiterst succesvolle samenwerking met Red Bull lijkt na dit seizoen echter een einde te komen, aangezien Newey intern zou hebben aangegeven graag te willen vertrekken bij Red Bull.

Reden voor vertrek

De reden voor zijn vertrek is niet helemaal duidelijk. Wel is er mondjesmaat informatie naar buiten gekomen waarin de mogelijke redenen voor Newey's vertrek duidelijk worden. Zo zou Newey genoeg hebben van de interne onrust binnen Red Bull en zou hij daarom 'serieus' over een aanbod van Ferrari nadenken. Naar verluidt zou het Italiaanse team een contract van 100 miljoen hebben klaarliggen voor Newey.

Gesprekken met Red Bull

Voordat Newey de overstap kan maken naar een ander team, zal hij eerst nog in gesprek moeten gaan met Red Bull. Volgens De Telegraaf zijn die gesprekken gisteren (dinsdag 30 april) gestart. De verwachting is dat een eventuele bekendmaking met daarin het vertrek van Newey pas na de herdenking van Ayrton Senna openbaar zal worden gemaakt.

Vandaag, 30 jaar geleden, overleed Senna na een verschrikkelijke crash in de Tamburello-bocht op het circuit van Imola. De Braziliaan, die door velen als dé beste Formule 1-coureur aller tijden wordt gezien, reed op het moment van zijn crash in een door Newey ontworpen Williams-bolide. Mogelijk zal het nieuws over Newey's Red Bull-vertrek daarom pas na Senna's herdenking worden gedeeld.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties