F1 Nieuws

Deal tussen Viaplay en Talpa klinkt mooier dan het is

Deal tussen Viaplay en Talpa klinkt mooier dan het is
Imago Sport / BSR Agency
F1 Nieuws

Deal tussen Viaplay en Talpa klinkt mooier dan het is

Deal tussen Viaplay en Talpa klinkt mooier dan het is
Imago Sport / BSR Agency

Viaplay en Talpa maakten deze dinsdag bekend dat ze een deal met elkaar hebben gesloten. Vanaf vrijdag 5 april wordt de zender SBS9 omgedoopt tot ViaplayTV, waar de Formule 1-races, voetbal- en dartswedstrijden en andere programma's van Viaplay worden uitgezonden. Dit klinkt erg attractief, maar er zitten wat haken en ogen aan deze deal.

Vanaf aankomende vrijdag wordt SBS9 verandert in ViaplayTV, nadat het Zweedse bedrijf en Talpa de handen ineengeslagen hebben. Onder andere de Formule 1 - waarvan de rechten volgend jaar mogelijk terug naar Ziggo Sport gaan - zal op deze zender uitgezonden worden. Maar voor fans van Max Verstappen betekent dat niet dat de Nederlander weer live te zien zal zijn op de televisie, zonder abonnement bij Viaplay. Daarvoor zal men alsnog een lidmaatschap voor moeten aanschaffen én de app voor moeten downloaden.

De Formule 1-races die op ViaplayTV uitgezonden worden [tot nu toe zal dat alleen de GP van Japan zijn], zullen met vertraging op de nieuwe zender getoond worden. Aankomende zondag staat de race op Suzuka namelijk op de planning om 07:00 Nederlandse tijd, maar de race wordt pas om 13:00 op ViaplayTV uitgezonden. Een vertraging van zes uur dus. Als men live naar de race wil kijken, moet er gewoon een abonnement afgesloten worden en zal de app van Viaplay het enige platform zijn wat deze races uitzendt.

Overwegend samenvattingen

Tot nu toe is alleen de Grand Prix van Japan gratis te bekijken op de nieuwe sportzender van Viaplay en Talpa. Later in het jaar zullen er meer races op het open net worden uitgezonden, maar de programmering zal later bekend gemaakt worden. Het is niet uit te sluiten dat ook deze races met vertraging op ViaplayTV verschijnen.

Tegenover de NOS heeft Viaplay duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is dat er overwegend samenvattingen van de kwalificaties en de races uitgezonden zullen worden op ViaplayTV. Slechts een aantal races zullen volledig uitgezonden worden - en zoals eerder vermeld - met vertraging.

Viaplay nog altijd in financieel zwaar weer

Het is overigens niet voor niks dat Viaplay een deal heeft gesloten met Talpa om een deel van hun exclusieve content uit te zenden op de openbare tv-zender. Het Zweedse bedrijf kende namelijk financieel gezien een verschrikkelijk jaar in 2023, met een nettoverlies van 872 miljoen euro. Dat zal er ook voor zorgen dat het maandabonnement van Viaplay vanaf 22 mei weer duurder gaat worden. Mensen die nu €15,99 per maand betalen, zullen vanaf die datum €17,99 per maand kwijt zijn. Een verhoging van twee euro.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties