F1 Nieuws

Coronel schrikt van snelheid RB20: 'Zijn Ferrari en McLaren sneller?'

Coronel schrikt van snelheid RB20: 'Zijn Ferrari en McLaren sneller?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Coronel schrikt van snelheid RB20: 'Zijn Ferrari en McLaren sneller?'

Coronel schrikt van snelheid RB20: 'Zijn Ferrari en McLaren sneller?'
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Australië moest Max Verstappen zijn Red Bull RB20 na drie rondes al in de pitstraat stilzetten met een remprobleem. Dat betekende dat het Oostenrijkse team alleen Sergio Pérez nog in de race had om een goed resultaat te scoren, maar dat goede resultaat bleef uit. De Mexicaan kwam niet verder dan een vijfde plaats, waardoor Red Bull met slechts tien punten Melbourne verliet.

Dat zorgt ervoor dat Tom Coronel zich afvraagt hoe dominant de Red Bull RB20 daadwerkelijk is. De Viaplay-analist heeft in de podcast van RN365 laten weten dat Max Verstappen wellicht de reden is dat het team uit Milton Keynes de afgelopen periode zoveel gewonnen heeft. Op het moment dat hij namelijk wegvalt, blijft er weinig meer over van de dominantie van Red Bull Racing.

"Met de auto waarmee je normaal gesproken gewoon wint, is dit best pijnlijk. Op het moment dat Max het niet doet, moet hij [Pérez] het doen. En dat was vorig weekend lang niet het geval", begint Coronel over Pérez. "Als je ziet dat Perez ook niet goed kan aanvallen, dan was de kwalificatieronde van Max echt goed. Drie tienden van een seconde lijkt heel dominant..."

Maar, hoe groot is dat gat echt? Is die drie tienden compleet te danken aan Max Verstappen? Coronel denkt dat dat in dit geval zo is! Max Verstappen is dominant in de RB20, maar als hij niet achter het stuur van de Red Bull-bolide zit, is deze een stuk minder sterk. Misschien is de Ferrari- en McLaren-bolide wel sneller dan die van Red Bull...

"Maar als die auto echt zo goed was, had hij makkelijk op het podium moeten komen. Dat is niet het geval, dus hoe goed is die Red Bull eigenlijk? Zijn Ferrari en McLaren niet sneller?"

Pérez had schade

Hoewel Pérez inderdaad teleurstelde met slechts de vijfde plaats in de race op het Albert Park Circuit, gaven Christian Horner en Helmut Marko na de race toe dat hij veel schade had opgelopen aan zijn vloer. Hierdoor kon de Mexicaan niet de snelheid rijden die de RB20 eigenlijk aan zou kunnen en werd een podiumplaats dus een kansloze opgave voor Checo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties