F1 Nieuws

Voormalig ingenieur Lewis Hamilton spreekt zich uit over houding Hamilton: 'Dat verklaart het'

Voormalig ingenieur Lewis Hamilton spreekt zich uit over houding Hamilton: 'Dat verklaart het'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig ingenieur Lewis Hamilton spreekt zich uit over houding Hamilton: 'Dat verklaart het'

Voormalig ingenieur Lewis Hamilton spreekt zich uit over houding Hamilton: 'Dat verklaart het'
DPPI/BSR Agency

Dat Lewis Hamilton dit seizoen een stuk minder kritisch is geweest op Mercedes dan de afgelopen twee seizoenen het geval was, terwijl de resultaten niet zo veel beter zijn dan toen, is volgens Marc Priestley goed te begrijpen. De voormalig engineer van Lewis Hamilton bij McLaren heeft het gevoel dat de Brit het zich allemaal niet meer zo aantrekt, omdat hij weet dat er in 2025 een nieuwe uitdaging voor de deur staat.

Na dit seizoen verlaat Hamilton zijn 'racefamilie' om zich aan te sluiten bij Ferrari, waar hij de teamgenoot gaat worden van Charles Leclerc. Dat lijkt op dit moment een goede keuze, aangezien Ferrari de weg omhoog aan het vinden is en Mercedes nog altijd problemen heeft met de ontwikkeling van de auto's.

Al sinds de start van de huidige reglementen is Mercedes de weg kwijt en krijgen ze maar geen grip op hun auto's. In 2022 en 2023 zorgde dat voor nogal wat kritiek vanuit Lewis Hamilton, die telkens opperde dat de engineers van Mercedes keuzes maakte waar hij het niet mee eens was, waardoor het team in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen.

In 2024 is Hamilton een stuk positiever over zijn team, terwijl de resultaten niet veel beter zijn. Hamilton staat op dit moment negende in het kampioenschap, met slechts acht punten uit de eerste drie races. Maar het is volgens Marc Priestley heel logisch dat Hamilton zich niet meer zo geroepen voelt om zijn collega's op scherp te zetten. Hij weet namelijk dat het na dit seizoen allemaal voorbij is.

"Mercedes is dit jaar overgestapt op een wat meer vertrouwd concept, wat veel meer lijkt op wat de andere teams hebben. Maar ze zijn nog steeds de weg kwijt. Ze zitten in een zeer lastige situatie. Maar als je Lewis Hamilton bent, weet je dat er een uitweg is. Je weet dat je aan het einde van het jaar de overstap naar Ferrari gaat maken. Dat verklaart het waarom hij zo rustig is over deze hele situatie en niet zo moedeloos is als eerst", aldus Priestley in de BBC Chequered Flag Podcast.

Toekomst Russell op het spel

In tegenstelling tot 2022 en 2023 houdt Hamilton zich dit jaar dus redelijk in en volgens Priestley is dat heel begrijpelijk. De toekomst van Hamilton ligt bij Ferrari en dat het bij zijn huidige team niet lekker loopt, is over een jaar zijn probleem niet meer.

"Dit is niet de toekomst of zijn carrière die op het spel staat met deze Mercedes, zoals het voor George Russell het geval is en voor Hamilton zou zijn geweest als je het hem twee jaar geleden had gevraagd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties