F1 Nieuws

Dit astronomische bedrag gaat Lewis Hamilton verdienen bij Ferrari

Dit astronomische bedrag gaat Lewis Hamilton verdienen bij Ferrari
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Dit astronomische bedrag gaat Lewis Hamilton verdienen bij Ferrari

Dit astronomische bedrag gaat Lewis Hamilton verdienen bij Ferrari
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Lewis Hamilton maakt in 2025 onderdeel uit van het Formule 1-team van Ferrari. Het Italiaanse team heeft de zevenvoudig wereldkampioen weten te overtuigen om zich bij hen te voegen en Mercedes na twaalf jaar achter zich te laten. Dat is overigens niet alleen vanwege het vooruitzicht op een betere auto, maar ook de rekening van Hamilton zal flink gespekt worden in de jaren dat hij voor Ferrari uitkomt.

Volgens Formu1a.uno, de zéér betrouwbare site als het aankomt op Ferrari-nieuws en de site die als eerst schreef over een transfer van Lewis Hamilton, gaat de Brit een astronomisch bedrag verdienen in Maranello. John Elkann, president van Ferrari, heeft al jaren een zeer goede band met Hamilton en wilde koste wat kost Hamilton naar Ferrari halen, waardoor hij de portemonnee getrokken heeft. De Brit gaat naar verluidt meer dan 100 miljoen dollar (!) per jaar verdienen bij zijn nieuwe team.

Daarnaast zal John Elkann de persoonlijke doelen en activiteiten van Lewis Hamilton gaan ondersteunen. De zevenvoudig wereldkampioen is al jaren bezig om de wereld eerlijker te maken, waarbij hij een goed doel heeft opgericht dat de aandacht legt op inclusie en discriminatie. Ferrari liep in dat opzicht nog achter op de rest van de Formule 1-teams, maar met de komst van Hamilton - en de investeringen van president Elkann - hoopt men hierin grote stappen te maken.

Technische garanties

Naast het feit dat Lewis Hamilton een immens bedrag zal ontvangen bij Ferrari, heeft hij ook technische garanties gekregen vanuit Elkann en teambaas Fred Vasseur, wat zijn keuze voor Ferrari alleen maar makkelijker maakte. Bij Mercedes had Hamilton het gevoel dat er niet naar hem geluisterd was en de Brit was bang dat men in Brackley geen succesvolle route aan het bewandelen waren. Ferrari heeft Hamilton gegarandeerd dat de krachtbron voor 2026, als de nieuwe reglementen van start gaan, zeer competitief is, waardoor hij vertrouwen heeft gekregen in het project.

Daarnaast was de beslissing van Toto Wolff - om Hamilton slechts een 1+1 jaar contract te geven bij Mercedes - doorslaggevend voor deze transfer. Hierdoor hadden zowel Hamilton als Ferrari de kans om tot een overeenkomst te komen voor 2025, waardoor Wolff zichzelf uiteindelijk in de voeten geschoten heeft.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties