F1 Nieuws

Dit is het bedrag dat Max Verstappen verdiende in de afgelopen twaalf maanden

Dit is het bedrag dat Max Verstappen verdiende in de afgelopen twaalf maanden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dit is het bedrag dat Max Verstappen verdiende in de afgelopen twaalf maanden

Dit is het bedrag dat Max Verstappen verdiende in de afgelopen twaalf maanden
Red Bull Content Pool

Max Verstappen rijdt tot en met 2028 bij het team van Red Bull Racing. Op sportief vlak is dat tot nu toe een zeer goede deal, aangezien de Nederlander af lijkt te stevenen op zijn derde wereldtitel. Ook op financieel vlak is de deal echter goed, zo blijkt uit een analyse van zakenblad Forbes.

In een recent artikel analyseerde het Amerikaanse blad hoeveel de grootste sporters ter wereld hebben verdiend in de afgelopen twaalf maanden (1 mei 2022 tot en met 1 mei 2023). Uit de analyse voor sporters onder 25 jaar komt een fraai lijstje waarbij Verstappen op derde plaats staat. Voor zich staan Paris Saint Germain-aanvaller Kylian Mbappé en Arizona Cardinals-quarterback Kyler Murray.

Mbappé verdiende tussen 1 mei 2022 en 1 mei 2023 meer dan 110 miljoen euro. Verstappen verdiende daarentegen 64 miljoen euro.

Red Bull-contract

Afgelopen seizoen tekende Verstappen een contract waarmee hij tot en met 2028 verbonden is aan Red Bull. Bij de Oostenrijkse formatie geniet Verstappen een flink salaris, aangezien de 25-jarige Limburger om en nabij de vijf miljoen euro per maand krijgt overgemaakt van zijn werkgever uit het Britse Milton Keynes. Bovenop die vijf miljoen komen dan nog bonussen voor het winnen van races en de wereldtitel.

In 2022 kwam Verstappen vijftien keer als eerste over de streep en werd hij voor de tweede keer wereldkampioen.

Insiders

Maar hoe weet Forbes dit allemaal? Het is immers niet zo dat alle informatie over het salaris van sporters op straat ligt. Toch heeft het Amerikaanse blad een manier gevonden om een vrij accurate inschatting te maken van het verdiende bedrag van sporters. Zo maakt Forbes gebruik van insiders uit de sport- en zakenwereld en wordt er gekeken naar sponsordeals, salarissen, prijzengeld en bonussen (indien die van toepassing zijn).

Door gebruik te maken van deze werkwijze heeft Forbes de volgende lijst gemaakt van de top vijf best betaalde sporters onder de 25 jaar:

1. Kylian Mbappé 110,5 miljoen euro
2. Kyler Murray 65 miljoen euro
3. Max Verstappen 64 miljoen euro
4. Erling Haaland 48 miljoen euro
5. Luka Doncic 43,5 miljoen euro

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties