F1 Nieuws

Door Max Verstappen aangewezen Red Bull-concurrent opent de tegenaanval

Door Max Verstappen aangewezen Red Bull-concurrent opent de tegenaanval
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Door Max Verstappen aangewezen Red Bull-concurrent opent de tegenaanval

Door Max Verstappen aangewezen Red Bull-concurrent opent de tegenaanval
Red Bull Content Pool

Het team van McLaren zal in Australië en Japan met een aantal kleine updates op de proppen komen. Dat laat teambaas Andrea Stella weten in gesprek met Motorsport.com. Later in het seizoen, rond de zesde of zevende race van het jaar, komt er een grote update aan voor de MCL38.

McLaren was afgelopen seizoen nergens in het begin van het jaar. Zowel Lando Norris als Oscar Piastri vochten dan ook voor plekken ver buiten de top tien. Na een groot pakket aan updates tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kwam daar verandering in en kon McLaren meedoen in de voorste regionen van de top tien. Later in het seizoen werden zelfs podiumplekken mogelijk. Tijdens de Sprint in Qatar wist Piastri zelfs ten koste van Max Verstappen als eerste over de streep komen.

McLaren als Red Bull-concurrent?

Volgens de Nederlander zou McLaren dan ook de grootste concurrent van Red Bull worden in het 2024-seizoen. Tot op heden kan McLaren nog niet voldoen aan de verwachting van Verstappen, aangezien het team uit Woking voornamelijk in gevecht is met Mercedes om de derde stek in de pikorde. Daarmee moet McLaren teams als Ferrari en Red Bull momenteel nog voor zich dulden. Teambaas Stella hoopt echter dat daar verandering in gaat komen met het aankomende pakket aan nieuwe onderdelen.

"Zesde of zevende race"

"We hebben een aantal kleine dingen die eraan zitten te komen voor de races in Australië en Japan," begint Stella bij Motorsport.com. "Die (nieuwe onderdelen, red.) zijn slechts goed voor een aantal milliseconden. Daarna hebben we hopelijk in het eerste derde deel van het seizoen een grote update op onze auto zitten. Dat zal rond race zes of zeven zijn," aldus de voormalig Ferrari-topman.

Momenteel staat McLaren derde in het constructeurskampioenschap met 28 punten. Red Bull staat daarentegen op de eerste stek met 87 punten. De nieuwe onderdelen van McLaren zullen dus een flinke boost aan performance moeten geven voor het team uit Woking.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties