F1 Nieuws

Helmut Marko moet Toto Wolff teleurstellen en laat zich uit over 'Verstappen-transfer'

Helmut Marko moet Toto Wolff teleurstellen en laat zich uit over 'Verstappen-transfer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko moet Toto Wolff teleurstellen en laat zich uit over 'Verstappen-transfer'

Helmut Marko moet Toto Wolff teleurstellen en laat zich uit over 'Verstappen-transfer'
Red Bull Content Pool

Toto Wolff heeft aangegeven dat Helmut Marko welkom is bij Mercedes. De Oostenrijker stond vorige week vrijdag op het punt om Red Bull Racing te verlaten, toen duidelijk werd dat er een onderzoek naar zijn functioneren gestart zou worden. Volgens geruchten zou het moederbedrijf van het raceteam - Red Bull GmbH - het vermoeden hebben dat Helmut Marko achter het lekken van de Horner-gesprekken zat.

Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein dropte een anoniem e-mailadres een bom op de F1-paddock. Er lekten Whatsapp-gesprekken, inclusief foto's en een video van de aanklaagster van Christian Horner. De teambaas en CEO van Red Bull Racing werd in december beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en het vermoedelijke bewijs in deze zaak was nu in handen van honderden journalisten, teambazen en F1-prominenten.

Vanuit verschillende media kwam het geluid dat Red Bull - en Christian Horner - Helmut Marko zagen als de verdachte in deze zaak. De 80-jarige man uit Graz zou de gesprekken gelekt hebben, omdat hij een machtsstrijd uitvecht met Christian Horner. Marko ontkende dit stellig, door te onthullen dat hij amper weet hoe een mobieltje werkt, laat staan hoe hij een Google Drive moet versturen.

Ook Max Verstappen liet weten dat hij inmiddels kant gekozen had. De Nederlander ging pal achter Helmut Marko staan en had aangegeven dat als de topadviseur van het team vertrekt, hij de deur ook achter zich dicht zou trekken. Van deze uitspraak besloot Toto Wolff direct te profiteren.

Wolff nodigt Marko uit

De Mercedes-baas liet namelijk direct weten dat er in Brackley nog plek was voor Marko, als hij het niet meer ziet zitten om bij Red Bull te blijven werken. Als Max Verstappen per se wil dat Marko hem bijstaat, kan de Oostenrijker gewoon naar Mercedes komen, zodat ook Verstappen onderdeel uit gaan maken van het team.

Maar volgens Helmut Marko gaat dat niet gebeuren. De adviseur van het raceteam uit Milton Keynes laat weten dat hij gevleid is door de woorden van Max - die zei dat hij loyaal was aan Marko - maar dat er op dit moment geen reden meer was om te vertrekken bij Red Bull.

"Ik was echt dankbaar voor hoe loyaal Max was. Ik was onder de indruk. Maar op dit moment gaan we niet samen naar Mercedes", stelt Marko Toto Wolff teleur. "We hebben besloten dat deze geruchten [over het lekken] verspreid zijn en geen juridische achtergrond hebben. Ik word niet geschorst. Ons doel is om het wereldkampioenschap te winnen. Daarvoor zullen we hard moeten werken", aldus Marko na alle commotie binnen het team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties