F1 Nieuws

Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep tegen vrijspraak Red Bull Racing-teambaas

Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep tegen vrijspraak Red Bull Racing-teambaas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep tegen vrijspraak Red Bull Racing-teambaas

Aanklaagster Christian Horner gaat in beroep tegen vrijspraak Red Bull Racing-teambaas
Red Bull Content Pool

Als Christian Horner dacht dat hij eindelijk verlost was van het onderzoek naar zijn functioneren binnen Red Bull Racing, komt hij van een koude kermis thuis. De Telegraaf weet namelijk te onthullen dat de vrouw die hem beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag, in beroep gaat tegen de uitspraak.

In december klopte een medewerkster van Red Bull Racing - de assistente van teambaas en CEO Christian Horner - aan op het hoofdkantoor van Red Bull GmbH. Daar beschuldigde ze Horner van seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat hij over langere tijd vertoond zou hebben. Het Oostenrijkse bedrijf stelde een onderzoek in naar de Brit, welke meer dan een maand duurde. Waar veel mensen hadden verwacht dat de dagen van Horner geteld waren, werd hij verrassend genoeg vrijgesproken door de onafhankelijke advocaat.

De aanklaagster van Horner had in principe vijf werkdagen de tijd om in beroep te gaan tegen deze uitspraak, maar ze besloot over te stappen naar een nieuwe advocaat. Hierdoor heeft ze langer de tijd gekregen om beroep in te dienen. Nu, twee weken na de vrijspraak van de Brit, heeft ze alsnog besloten om verdere stappen te ondernemen.

Medewerkster op non-actief gesteld

Eerder deze maand kwam al het nieuws naar buiten dat de vrouw in kwestie geschorst was door Red Bull. Volgens meerdere geruchten kwam dit doordat ze 'niet eerlijk' was geweest tijdens het proces. Of dit ook daadwerkelijk het geval was is nog onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat het nog altijd rommelt binnen het Oostenrijkse raceteam, waar Max Verstappen ook onderdeel van is.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië dreigde de bom te barsten, toen het verhaal naar buiten kwam dat topadviseur Helmut Marko wellicht [gedwongen] op zou stappen. Toen Max Verstappen dat hoorde, heeft hij duidelijk gemaakt dat áls dat zou gebeuren, hij ook zou vertrekken. Door deze opmerking van Verstappen kon Marko uiteindelijk toch blijven bij het team, maar volgens De Telegraaf was daarna nog niet alles uitgepraat.

Inmiddels zijn er meerdere gesprekken geweest tussen de topmannen binnen het team, omdat ze nog 22 races met elkaar door één deur zouden moeten. Van een eventueel ontslag van Horner, waar in Duitse media over werd gesproken, spreekt De Telegraaf niet.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties