F1 Nieuws

Sergio Pérez geblesseerd en woedend na beslissing stewards in Monaco

Sergio Pérez geblesseerd en woedend na beslissing stewards in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez geblesseerd en woedend na beslissing stewards in Monaco

Sergio Pérez geblesseerd en woedend na beslissing stewards in Monaco
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez is vol ongeloof nadat hij heeft gehoord dat de stewards van mening zijn dat Kevin Magnussen niet schuldig is aan het ongeluk tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Monaco. De Haas-coureur probeerde een wiel aan de binnenkant van Pérez te plaatsen, na het wegrijden bij bocht 1, maar dat ging helemaal mis.

Waar Magnussen van plan was om Pérez voorbij te gaan, viel zijn plannetje compleet in het water. De Mexicaan en Deen raakten elkaar, waarna Pérez hard in de muur klapte en zijn auto compleet werd afgeschreven. Ook Magnussen zelf was uit de race en teamgenoot Nico Hülkenberg moest ook direct de wedstrijd staken.

Als Sergio Pérez na de race terugkijkt op het incident met Magnussen, kan hij er nog steeds niet bij waarom de Haas-coureur überhaupt een inhaalactie probeerde op dat deel van het circuit. Dat Pérez zelfs als schuldige wordt aangewezen door Magnussen is voor hem een schandalige uitspraak. Hij geeft namelijk aan dat hij Magnussen nooit heeft gezien en dat de Haas-coureur een actie probeerde die vanaf het begin al kansloos was.

"Als je mijn onboard ziet, zie je op geen enkel moment Kevin's auto - zelfs niet dicht bij me, naast me, en je kon zien dat de muur steeds dichterbij kwam. Om het simpel te houden, was er maar één uitweg voor hem en dat was of contact met mijn auto of met de vangrail."

"Er was gewoon geen ruimte voor beide auto's en op een gegeven moment moest hij zich dat realiseren - ik bedoel, ik ben in die situatie geweest - en vaak als je de achterste auto bent, moet je je gewoon realiseren dat het tijd is om op de rem te drukken, voordat dingen echt mis gaan", begint Pérez.

Blessure Pérez

Inmiddels is de zesvoudig Grand Prix-winnaar wat gekalmeerd en kan hij wat rustiger op de situatie terugkijken. Maar dat zorgt er niet voor dat zijn frustratie minder groot is. Die lijkt juist te zijn toegenomen, zeker toen hij vernam dat de stewards dit als een race-incident zagen. Daarnaast maakt Pérez duidelijk dat hij een - lichte - blessure opliep tijdens de crash in Monaco.

"Ik heb mijn elleboog bezeerd, maar het was gewoon erger dat de race er zo snel op zat, met zo veel schade aan mijn auto. Ik was dan ook erg verbaasd dat ik zag dat het incident niet werd onderzocht. Door de vele schade en hoe gevaarlijk het was, was ik zeker verbaasd. Ik snap dat ze [de stewards, red.] ons willen laten racen in ronde één, maar dit was gewoon gevaarlijk."

Vooral de actie van Magnussen vond Pérez niet door de beugel kunnen: "Hij rijdt gevaarlijk, door gewoon vol gas te blijven geven. Hij wist dat hij daardoor contact met mij zou maken. Op een gegeven moment is dat gewoon gevaarlijk rijgedrag."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties