F1 Nieuws

F1-prominent doet boekje open over Carlos Sainz en kijkt naar Max Verstappen

F1-prominent doet boekje open over Carlos Sainz en kijkt naar Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1-prominent doet boekje open over Carlos Sainz en kijkt naar Max Verstappen

F1-prominent doet boekje open over Carlos Sainz en kijkt naar Max Verstappen
Red Bull Content Pool

In de The Red Flags Podcast laat Formule 1-presentator en -commentator Will Buxton weten dat hij enorm onder de indruk is van Ferrari-coureur Carlos Sainz. Buxton had nooit verwacht dat de Spaanse coureur het tot de Formule 1- zou schoppen.

Sainz debuteerde in 2015 samen met Max Verstappen bij het toenmalige team van Toro Rosso (nu bekend als Visa Cash App RB). Daar gingen de beide heren enigszins gelijk op, maar wist Verstappen uiteindelijk als betere coureur uit de bus te komen (49 punten versus 18 van Sainz).

Verschillende carrières

In 2016 maakte Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje zijn debuut bij Red Bull. Gelijk won de Nederlander de race. Sainz reed daarentegen nog enige tijd voor het team van Toro Rosso voordat hij de overstap maakte naar Renault.

Daar zou de Spanjaard tot 2019 rijden, aangezien hij vanaf toen uitkwam voor het team van McLaren. Bij de formatie uit Woking zou Sainz twee seizoenen rijden, voordat hij in 2021 de overstap maakte naar Ferrari, het team waarvoor hij nog steeds rijdt. Voor komend seizoen heeft Sainz echter geen zitje in de Formule 1 en dus moet hij zich in de kijker spelen voor een 2025-zitje.

Nooit verwacht

Sainz heeft er dus een flinke carrière opzitten in de Formule 1. Buxton geeft tijdens de podcast aan dat hij niet verwacht had dat de man uit Madrid ooit zo ver zou komen. "In de juniorenklassen had ik nooit gedacht dat hij de Formule 1-coureur zou worden die hij vandaag de dag is of dat hij zo'n lange loopbaan zou hebben. Ik had eigenlijk niet eens gedacht dat hij de Formule 1 zou halen," begint Buxton.

Dat vergeten mensen

Ook over de tijd van Sainz naast Verstappen laat Buxton het een en ander los. "Mensen vergeten heel erg snel hoe goed Sainz was in vergelijking tot Max toen ze teamgenoten waren bij het team van Toro Rosso," gaat de Brit verder.

Ten slotte kijkt Buxton naar de komst van Lewis Hamilton naar Ferrari en het daardoor aanstaande vertrek van Sainz. "Ik denk dat Carlos een geweldige coureur is en het is momenteel wellicht de vraag of Ferrari wel de juiste coureur heeft binnengehaald voor 2025. Of dat ze überhaupt van rijder hadden moeten wisselen," aldus Buxton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties