F1 Nieuws

'Ferrari heeft een grotere kans op het kampioenschap dan Red Bull'

'Ferrari heeft een grotere kans op het kampioenschap dan Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Ferrari heeft een grotere kans op het kampioenschap dan Red Bull'

'Ferrari heeft een grotere kans op het kampioenschap dan Red Bull'
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Australië bleek de Red Bull Racing RB20 toch niet zo dominant te zijn als in de eerste twee races van het jaar. Max Verstappen viel in de derde ronde van de race al uit met een probleem aan zijn rechter achterrem, terwijl Sergio Pérez door schade aan zijn vloer niet verder kwam dan een vijfde plaats in de GP. Dit zorgde ervoor dat Red Bull Melbourne met slechts tien punten verliet.

Daarnaast betekende de uitvalbeurt van Verstappen dat Carlos Sainz de overwinning kon behalen, met Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc achter hem. Samen behaalden ze een één-twee voor het Italiaanse team. Dat zorgt ervoor dat er bij Rene Arnoux weer vertrouwen is in de toekomst van het team uit Maranello. De Fransman, die zelf voor Ferrari uitkwam in de Formule 1 en daar drie races wist te winnen, heeft het gevoel dat Ferrari zelfs meer kans heeft op het winnen van het constructeurskampioenschap dan Red Bull Racing.

Dat komt vooral door het feit dat Arnoux de line-up van Ferrari sterker vindt dan die van Red Bull. Max Verstappen is natuurlijk van uitzonderlijk hoog niveau, maar de prestaties van Sergio Pérez zijn uiterst wisselvallig, waardoor Arnoux Ferrari niet kansloos acht om de titel van het Oostenrijkse team af te snoepen.

"Ik wil een echt duel zien. Daarom zou ik ook graag zien dat Ferrari wat voorsprong pakt op Red Bull en mee kan doen om de constructeurstitel", zo begint de voormalig F1-coureur bij het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. "Sterker nog, ik denk dat als Ferrari dit seizoen geen grote problemen kent, ze bijna een grotere kans maken op de constructeurstitel dan Red Bull."

Complimenten voor Ferrari

Dat Ferrari überhaupt gezien kan worden als een bedreiging voor Red Bull Racing in de strijd om het constructeurskampioenschap is volgens Arnoux een groot compliment waard aan het Italiaanse team. Ze hebben een enorme stap gemaakt in de winterperiode en zitten nu erg dicht op de snelheid van de RB20. Dat werd in Australië bevestigd.

"Sainz reed echt een fantastisch weekend in Australië. Natuurlijk viel Max Verstappen uit, maar Ferrari kon daar optimaal van profiteren. We wisten al dat de Ferrari-auto sneller was dan vorig jaar en we zien ook dat ze veel dichter bij Red Bull zitten. Ze zijn nog niet op het niveau van Red Bull, maar ze zitten wel in de buurt. Het is echter ook waar dat er maar één Red Bull-auto sneller is dan Ferrari", doelt Arnoux op Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties