F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijk doel voor Grand Prix Japan: 'Dat wil ik'

Max Verstappen heeft duidelijk doel voor Grand Prix Japan: 'Dat wil ik'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijk doel voor Grand Prix Japan: 'Dat wil ik'

Max Verstappen heeft duidelijk doel voor Grand Prix Japan: 'Dat wil ik'
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Australië kon Max Verstappen niet tonen wat hij in huis had, toen de race op de planning stond op het Albert Park Circuit. Vanaf de start zat zijn rechter achterrem vast en ronde na ronde werd zijn rem heter. Uiteindelijk ontstond er brand binnen het wiel van de Nederlander, waardoor hij zijn auto al in de derde ronde aan de kant moest zetten.

Dit zorgde ervoor dat Carlos Sainz de overwinning kon opeisen in Melbourne en Verstappen moest toezien hoe de concurrentie op hem inliep in het kampioenschap. De Nederlander maakte zich nog niet direct zorgen om het feit dat Charles Leclerc nog maar vier punten achter hem staat in de ranglijst en dat is niet zonder reden. De volgende race wordt namelijk verreden in Japan, waar hij al jaren dominant is.

Suzuka is één van de favoriete circuits van Max Verstappen en dat werd de laatste twee seizoenen pijnlijk duidelijk voor de concurrentie. Beide keren wist hij de andere coureurs op grote achterstand te zetten op het iconische circuit in Japan en dat hoopt hij dit jaar ook weer te doen, al heeft hij een ander doel voor ogen. Hij hoeft niet per se met 20 seconden voorsprong te winnen, als hij maar een positief gevoel overhoudt aan de auto op Suzuka. Verstappen heeft het gevoel dat dat goed moet komen, aangezien zijn Red Bull-auto's vaak sterk zijn in Japan.

"Het gaat daar tot nu toe altijd goed. Natuurlijk heeft iedere auto nu andere karakteristieken, dus is het niet vanzelfsprekend dat we net zo competitief zullen zijn als de vorige jaren. Maar ik ben wel enthousiast, omdat het een circuit is waar ik veel van geniet", zo begint Max.

"Ik heb heel veel vertrouwen in de auto en ik voel me goed. De ronden die ik [in de kwalificatie, red.] in Australië reed waren echt goed. Ik wil gewoon een goed weekend hebben mij goed voelen in de auto", aldus Verstappen.

Vettel blij met winst Max

Verstappen, die inmiddels op 56 overwinningen staat in de Formule 1, wordt niet door iedere fan gewaardeerd, wegens zijn dominantie. Maar viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel heeft daar geen boodschap aan. De Duitser zal blij zijn als Verstappen in Japan weer wint, omdat het ontzettend knap is wat Verstappen en Red Bull al jaren presteren.

"Vanuit sportief oogpunt zouden we allemaal willen dat het dichter bij elkaar zat. Maar de voortekenen zijn goed, het lijkt dichterbij te zijn dit jaar. Maar ik denk dat Max en Red Bull nog steeds de favorieten zijn in Suzuka. Zoals ik al zei, vanuit sportief oogpunt is het leuk als er wat meer gebeurt, maar je mag de prestaties achter de dominantie die Red Bull - en Max in het bijzonder - blijven tonen niet vergeten. Dat kun je niet genoeg benadrukken. Dus ik zal blij zijn als Max wederom wint."

Sebastian Vettel over Max Verstappen

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties