F1 Nieuws

Fernando Alonso betrapt Lewis Hamilton op leugen na Mercedes-vertrek en haalt hard uit

Fernando Alonso betrapt Lewis Hamilton op leugen na Mercedes-vertrek en haalt hard uit
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso betrapt Lewis Hamilton op leugen na Mercedes-vertrek en haalt hard uit

Fernando Alonso betrapt Lewis Hamilton op leugen na Mercedes-vertrek en haalt hard uit
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Volgens Fernando Alonso heeft Lewis Hamilton niet helemaal de waarheid gesproken over zijn transfer naar Ferrari. Vanaf 2025 zal de Brit plaatsnemen naast Charles Leclerc bij het Italiaanse team en daar heeft Hamilton al jaren over gedroomd, zo gaf hij aan in een lang bericht op zijn Instagram-account. Dat is volledig de reden waarom hij Mercedes verlaat.

Jarenlang heeft Hamilton duidelijk gemaakt dat het zijn doel was om zijn carrière af te sluiten bij Mercedes, zijn racefamilie. In december heeft hij het personeel in de fabriek in Brackley nog te woord gestaan, waarin hij aangaf tot en met 2025 te blijven, waarna hij met pensioen zou gaan. Maar slechts een maand later kwam hij van deze belofte terug en besloot hij het team, waar hij zes kampioenschappen won, alsnog te verlaten na dit seizoen. Hamilton zal zich volgend jaar bij Ferrari gaan voegen.

Fernando Alonso denkt er het zijne van

Daar heeft Fernando Alonso wel iets over te zeggen. De tweevoudig wereldkampioen heeft een haat-liefde verhouding met Hamilton. De ene keer hebben ze veel complimenten over voor elkaar, waarna ze elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Ook met de transfer van Hamilton naar Ferrari kan Alonso het niet laten om een tik uit te delen aan zijn voormalig teamgenoot [McLaren, 2008]. Volgens de Spanjaard heeft de zevenvoudig wereldkampioen namelijk een beetje gelogen.

Waar Hamilton aan heeft gegeven dat het zijn jeugddroom was om ooit voor Ferrari te rijden, laat Alonso weten dat dit nooit een droom is geweest van de Brit. Hij heeft achter de schermen constant aangegeven zijn achtste titel te willen pakken met Mercedes, maar nu dat onmogelijk lijkt te zijn, kiest hij voor de overstap naar één van de grootste concurrenten. Althans, dat denkt Alonso.

"Het was twaalf maanden geleden nog niet zijn kinderdroom, toch? Zelfs twee maanden geleden nog niet... Toen had hij nog een andere droom", maakt Alonso duidelijk tijdens de presentatie van de AMR24.

Wel denkt Alonso de juiste keuze maakt. Ferrari heeft namelijk aangetoond dat ze een snelle auto kunnen bouwen, de afgelopen jaren.

"Tijdens de laatste jaren heeft Ferrari een snelle auto gehad en waren ze aan het vechten voor grote dingen. Misschien kan Lewis wat extra's brengen om voor het kampioenschap te vechten. De auto hebben ze al. Dat hebben ze zelfs vorig jaar laten zien. Met een dominante Red Bull wist Ferrari in de meeste kwalificaties sneller te zijn. Dus de auto is goed genoeg."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties