F1 Nieuws

Ferrari-baas Vasseur zet jacht op Verstappen in: 'Red Bull maakt fouten onder druk'

Ferrari-baas Vasseur zet jacht op Verstappen in: 'Red Bull maakt fouten onder druk'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari-baas Vasseur zet jacht op Verstappen in: 'Red Bull maakt fouten onder druk'

Ferrari-baas Vasseur zet jacht op Verstappen in: 'Red Bull maakt fouten onder druk'
Ferrari F1 Media

Moet Max Verstappen gaan vrezen voor Ferrari in de strijd om het kampioenschap in 2024? Dat hoopt Fred Vasseur van harte. De teambaas van Ferrari kan zijn geluk niet op, nadat hij een één-twee heeft gescoord tijdens de Grand Prix van Australië en daarmee het gat naar Red Bull Racing gedicht heeft.

Op zaterdag wist Max Verstappen nog een pole position te behalen in de kwalificatie voor de race in Melbourne, maar direct na deze sessie liet Verstappen al doorschemeren dat hij niet al te veel rekening hield met een overwinning, omdat de snelheid van de Ferrari's daar gewoon te goed voor was. Het was voor het eerst in lange tijd dat Verstappen onzeker was over zijn kansen op een zondag en dat was niet zonder reden.

Ferrari wist uiteindelijk op de eerste en tweede plek te eindigen in Australië, al had het daar wel wat geluk voor nodig. Max Verstappen viel in de derde ronde van de race uit met een remprobleem. Een paar dagen na de race weet de remleverancier van Red Bull Racing inmiddels wat er misging bij de rechter achterrem van Verstappen en dat is volgens Vasseur mede te danken aan Ferrari. De Fransman denkt dat Red Bull een foutje heeft gemaakt onder druk van het Italiaanse team. Dat laat hij weten aan Sky Sports.

"Dit weekend denk ik dat het een goed bewijs is dat als we alles samenvoegen we ze onder druk kunnen zetten", begint Vasseur. "Ik weet niet of we dat ieder weekend kunnen doen, maar als we ze onder druk zetten, gaat Red Bull ook fouten maken. We moeten nu deze lijn doortrekken en we hebben nu veel meer vertrouwen dat we dit soort weekenden vaker kunnen hebben."

"Vanaf de eerste ronde in de eerste training waren we competitief en ging alles soepel bij ons", gaat de Fransman verder. "In dit soort situaties kunnen we ervoor zorgen dat onze auto het beste is afgesteld voor de race op zondag."

Vasseur waarschuwt Red Bull

Volgens Vasseur zal de Grand Prix van Australië dus niet het enige weekend zijn waar Ferrari snel is in 2024. De Ferrari-teambaas weet dat er nog veel meer aan zit te komen, omdat de SF-24 veel makkelijker te ontwikkelen is dan de SF-23, waar Charles Leclerc en Carlos Sainz in 2023 mee reden.

"We hebben een enorme stap gemaakt. De auto is veel gemakkelijker te besturen, veel gemakkelijker te lezen ook voor de coureurs. Trouwens, veel gemakkelijker te ontwikkelen ook."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties