F1 Nieuws

Auto Motor und Sport brengt slecht nieuws over Max Verstappen: 'Dan is Max weg'

Auto Motor und Sport brengt slecht nieuws over Max Verstappen: 'Dan is Max weg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Auto Motor und Sport brengt slecht nieuws over Max Verstappen: 'Dan is Max weg'

Auto Motor und Sport brengt slecht nieuws over Max Verstappen: 'Dan is Max weg'
Red Bull Content Pool

Voor wie dacht dat Max Verstappen en Christian Horner weer door één deur konden na alle commotie tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, heeft het mis. Het doorgaans zéér betrouwbare Auto, Motor und Sport heeft informatie ontvangen vanuit het Red Bull-kamp, waaruit duidelijk wordt dat Christian Horner de machtsstrijd binnen het team aan het winnen is, wat grote gevolgen kan hebben voor Verstappen.

Vlak na de GP van Saoedi-Arabië kwam er een bericht naar buiten dat Christian Horner op de schopstoel zou zitten bij Red Bull, maar volgens AMuS is dat klinklare onzin. De CEO en teambaas van Red Bull Racing heeft nog nooit zo stevig in zijn schoenen gestaan. Dit allemaal vanwege de steun vanuit de Thaise eigenaren van Red Bull.

In Dubai hebben de topmannen binnen Red Bull een belangrijke vergadering gehad, waar ook Chalerm Yoovidhya bij aanwezig was. Daar heeft de man die 51% van de aandelen in Red Bull in handen heeft, duidelijk gemaakt dat Christian Horner voor hem een 'key figure' is bij het team uit Milton Keynes. Yoovihya, die eigenhandig de grote beslissingen kan nemen, blijft dus pal achter de teambaas van Max Verstappen staan, waardoor Horner zich sterker voelt dan ooit.

Raymond Vermeulen sprak met Thaise eigenaren

In Dubai was ook Raymond Vermeulen aanwezig, de manager van Max Verstappen. Hij zou volgens AMuS een gesprek hebben gehad met de Thaise eigenaren van Red Bull over de toekomst van zijn coureur. Bronnen melden dat Vermeulen het op heeft gegeven om Yoovidhya te overtuigen om Horner de laan uit te sturen, dus heeft hij het over een andere boeg gegooid. De manager van Verstappen maakte duidelijk: als Horner aan de macht blijft, is Max weg.

Verstappen Senior heeft dit eerder ook al aangegeven en daar leek Yoovidhya niet gevoelig voor. Het is dus ook nog maar de vraag hoezeer de Thaise eigenaar dit 'dreigement' serieus neemt. Wat duidelijk is, is dat de andere teams het wel héél serieus opvatten en nu vol op Max Verstappen duiken.

Mercedes en Aston Martin willen Verstappen

De twee belangrijkste teams die achter Verstappen aanzitten zijn Mercedes en Aston Martin [Aramco]. Zij willen vanaf 2025 gebruik maken van de diensten van Max Verstappen en zijn bereid om héél ver te gaan voor de drievoudig wereldkampioen. Toto Wolff heeft al meerdere keren in de media aangegeven dat een transfer van Max naar Mercedes op een gegeven moment 'moet gebeuren', terwijl Aston Martin juist achter de schermen hard aan het werk is om Verstappen naar Silverstone te lokken.

Het Britse team, wat mogelijk overgenomen gaat worden door het Saoedische Aramco, wil naast Verstappen ook Adrian Newey wegkapen bij Red Bull Racing. Samen met motorfabrikant Honda, waar Verstappen een zeer goede band mee heeft, moeten zij een superteam gaan vormen vanaf 2026. Maar om alvast aan het team te wennen, zou Max in 2025 al de overstap kunnen maken.

Volgens AMuS is het in ieder geval duidelijk: als Horner daadwerkelijk aan de macht blijft binnen Red Bull Racing, is er eigenlijk maar één optie mogelijk: dan vertrekt Max Verstappen naar of Mercedes of Aston Martin.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties