F1 Nieuws

Toto Wolff heeft bericht voor Max Verstappen: 'Dat wil ik tegen hem zeggen'

Toto Wolff heeft bericht voor Max Verstappen: 'Dat wil ik tegen hem zeggen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff heeft bericht voor Max Verstappen: 'Dat wil ik tegen hem zeggen'

Toto Wolff heeft bericht voor Max Verstappen: 'Dat wil ik tegen hem zeggen'
Red Bull Content Pool

Als het aan Toto Wolff ligt, komt Max Verstappen in 2025 naar Mercedes. Het Duitse team heeft een zitje vrij voor het volgende seizoen, nadat Lewis Hamilton besloot om zijn 'racefamilie' te verlaten voor een avontuur bij Ferrari en Wolff ziet in Verstappen dé ideale opvolger van de zevenvoudig wereldkampioen.

De Oostenrijker, die in het verleden meerdere malen in de clinch heeft gelegen met Verstappen, is bezig om de relatie met de Red Bull-coureur helemaal op te knappen. Eerder deze week bood hij al zijn excuses aan voor zijn gedrag tijdens het 2021-seizoen en moest hij stiekem al toegeven dat hij Verstappen een betere coureur vindt dan Hamilton. Dat zei hij niet in die woorden, maar als we tussen de zinnen doorlazen, zagen we dat Wolff dat wel bedoelde te zeggen.

Het is natuurlijk ook niet vreemd dat Wolff dat roept. Verstappen is al jaren de beste coureur van het veld, wint alles wat los en vast zit en haalt ieder weekend het maximale uit de auto. De Mercedes-baas wil dan ook niets liever dan Verstappen naar Brackley halen. In gesprek met Fox Sports Australia laat Wolff weten dat hij voor Max een zitje vrijhoudt naast George Russell.

"Max is buitengewoon, maar op dit moment zouden we hem een auto geven die moeilijk te besturen en af te stellen is. Ik zou tegen hem willen zeggen: "Dit is een auto waarmee je zou kunnen rijden, want hij is ook snel. We hebben een zitje vrij, het enige topteam dat dat heeft - tenzij Max besluit dat hij [bij Red Bull] vertrekt. Dan is die plek bij ons niet meer vrij", aldus Wolff.

Niet de eerste flirt

Het is niet de eerste keer dat Wolff flirt met een komst van Max Verstappen naar Mercedes. In 2014 leek er ook even sprake van een samenwerking tussen Max en Wolff, maar dat werd uiteindelijk tegengehouden door een dappere keuze van Helmut Marko om hem direct een F1-stoeltje aan te bieden bij Toro Rosso.

"Ik had hem in de Formule 3 gezien; daar was hij erg goed. Ik heb een goede relatie met zijn vader, dus we zijn bij mij thuis in Wenen gaan zitten en hebben gezegd: 'Wat kunnen we doen?' Ik kon hem geen Formule 1-zitje geven. Ik zei: "Laten we samen F2 doen, volledig gefinancierd en ik garandeer je een zitje in de auto volgend jaar. Ze zeiden: 'Ik heb een aanbod van Red Bull voor [Toro Rosso] in principe vanaf nu'. Dat was het. Ik wist dat we daar niet mee zouden kunnen concurreren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties